Roche Hellas: Δωρεά φαρμάκων για ανασφάλιστους ασθενείς

Φάρμακα συνολικής αξίας δύο εκατομμυρίων ευρώ προσφέρει η Roche Hellas για την υποστήριξη ανασφάλιστων ασθενών που στερούνται πρόσβασης στην απαραίτητη θεραπεία, μέσω ενός νέου Προγράμματος που εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της εταιρείας.

Το νέο «Πρόγραμμα Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών» της Roche Hellas, μια πρωτοβουλία που για πρώτη φορά πραγματοποιείται σε τέτοια έκταση στη χώρα μας, ανακοίνωσαν στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Roche Hellas Δρ. Alexander Zehnder και ο Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της εταιρείας κ. Κίμων Μαλαταράς, παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Η εταιρεία μέσω του Προγράμματος αναμένεται να διαθέσει σε ολόκληρη τη χώρα συνολικά περίπου 11.500 συσκευασίες φαρμάκων με τη μορφή της δωρεάς, είτε σε δημόσια νοσοκομεία που αιτούνται τη χορήγηση τους για τους ανασφάλιστους ασθενείς που είναι καταγεγραμμένοι στα μητρώα τους, είτε στην «Τράπεζα Φαρμάκων» που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) για την υποστήριξη των αναγκών των ανασφάλιστων ασθενών που είναι καταγεγραμμένοι στα μητρώα του ΙΣΑ.

Αναφερόμενος στη δωρεά φαρμάκων από τη Roche Hellas ο Δρ. Zehnder δήλωσε: «Η διόγκωση του φαινομένου της ανεργίας στην Ελλάδα κατά τα τελευταία έτη, σε συνδυασμό με τους μειωμένους διαθέσιμους πόρους, έχει στερήσει την ασφαλιστική κάλυψη σε πολλούς συνανθρώπους μας, δυσχεραίνοντας ή αποκλείοντας την πρόσβασή τους στο σύστημα υγείας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου οι μισοί από τους μακροχρόνια ανέργους στην Ελλάδα δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη για την υγεία τους. Σε αυτό το πλαίσιο, η Roche Hellas επιθυμεί να συνδράμει την Πολιτεία στο απαιτητικό έργο της και να συμβάλλει ενεργά στη διαμόρφωση σύγχρονων υπηρεσιών υγείας με στόχο την παροχή ολοκληρωμένης, ποιοτικής και οικονομικά βιώσιμης ιατροφαρμακευτικής φροντίδας στους ασθενείς».

Ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία της Roche Hellas, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα, όπως όλοι γνωρίζουμε, τώρα καταφέρνει και βγαίνει από την πιο πρωτοφανή οικονομική κρίση που έχει βιώσει κράτος από τον Β’ Παγκόσμιο και μετά. Κρίση κατά την οποία ιδιωτικές πρωτοβουλίες όπως η σημερινή, είναι όχι μόνο σημαντικές αλλά και απαραίτητες. Γιατί -κακά τα ψέματα- η κρίση έπληξε κατά κύριο λόγο τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, στο πλευρό των οποίων οφείλουμε όλοι να προστρέξουμε. Και η στήριξή τους δεν είναι απλά προτεραιότητα. Είναι πάνω από όλα υποχρέωση.
Το Υπουργείο Υγείας έχει προχωρήσει σε τέτοιες πρωτοβουλίες όπως την πρόσβαση όλων, ανεξαρτήτως ασφαλιστικής ικανότητας στο νεοσύστατο ΠΕΔΥ. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει χώρος ή ρόλος για ιδιωτικές ενέργειες, που λειτουργούν ενισχυτικά στις προσπάθειες της Πολιτείας να βρεθεί στο πλευρό των αδύναμων συμπολιτών μας.

Ιδιωτικές πρωτοβουλίες όπως το Πρόγραμμα Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών, είναι όχι μόνο χρήσιμες και αναγκαίες αλλά παράλληλα γίνονται αφορμή για να προβάλλεται η σημασία της προσφοράς.

Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Υγείας έθεσε υπό την αιγίδα του τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Roche Hellas, όπως και αντίστοιχες δράσεις τις οποίες αγκαλιάζουμε, στηρίζουμε και ενισχύουμε».

Ο κ. Μαλαταράς δήλωσε ότι «το νέο Πρόγραμμα αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της ενεργούς δραστηριοποίησης και της έμπρακτης υποστήριξής μας στη χώρα. Συναισθανόμενοι ότι στην παρούσα οικονομική και κοινωνική συγκυρία αρκετοί συνάνθρωποί μας βρίσκονται σε δεινή θέση, αποφασίσαμε να δράσουμε συμβάλλοντας από την δική μας πλευρά, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, στην ανακούφισή τους. Η κοινωνική προσφορά είναι άλλωστε σύμφυτη με την πορεία της Roche Hellas και συνιστά έναν τομέα στον οποίο κατά το 2014 θα είμαστε ακόμη πιο δραστήριοι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ