Lidl Hellas: Δίπλα στο ΥΜΑΘ για τον Θερμαϊκό

Η Lidl Hellas ενισχύει και στηρίζει την πρωτοβουλία του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης για τον επιφανειακό καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου από επιπλέοντα απορρίμματα και πετρελαιοκηλίδες.

Το έργο «αντιρρύπανση και καθαρισμός του Θερμαϊκού Κόλπου», βρίσκεται ήδη σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου 2014 και εφαρμόζεται από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέχρι το Μέγαρο Μουσικής και αντιστρόφως, ενώ όποτε υπάρξει ανάγκη η περιοχή εφαρμογής θα επεκτείνεται στην Αγία Τριάδα, καθώς και γύρω από το Δέλτα του Αξιού και του Αλιάκμονα.

Στο κάλεσμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και κοινωνικής ευθύνης που απηύθυνε ο ΥΜΑΘ κ. Θεόδωρος Καράογλου εξήγησε ότι η «Αλκίππη» είναι το μοναδικό ειδικά διαμορφωμένο αντιρρυπαντικό σκάφος που μπορεί να αναλάβει τον επιφανειακό καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου, καθώς το αντίστοιχο σκάφος του Δήμου Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει σοβαρά τεχνικά προβλήματα που το κρατούν δεμένο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Όπως τόνισε ο Υπουργός: «Έχει αποδειχθεί ότι η μορφολογία του Θερμαϊκού καθιστά απαραίτητη και επιτακτική την καθημερινή απομάκρυνση των επιπλεόντων απορριμμάτων, του φυτοπλαγκτόν και της κόκκινης παλίρροιας, που επιβαρύνουν τον κόλπο δημιουργώντας εστίες ρύπανσης».

Ο Πρόεδρος Διοίκησης της Lidl  Hellas και ΣΙΑ Ο.Ε., κ. Γκέοργκ Κρόελ, χαρακτήρισε «σημαντική» την πρωτοβουλία του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης και δήλωσε ότι «παραμένοντας κοντά στην τοπική κοινωνία, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και δράσεις κοινωνικής ευθύνης σε κύριους τομείς όπως η προστασία του περιβάλλοντος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ