Unilever: Αειφόρο προϊόν από έλαια άλγης

Η Unilever και η Solazyme, εταιρεία παρασκευής προϊόντων από ανακυκλώσιμα έλαια, ανακοίνωσαν στις 30 Απριλίου την από κοινού δημιουργία του πρώτου σαπουνιού παγκοσμίως με τη χρήση ελαίων άλγης.  Πρόκειται για το νέο μέλος του brand Lux και κατασκευάζεται από έλαια άλγης τα οποία εξάγονται από μικροάλγη η οποία καλλιεργείται από την Solazyme με τρόπο περιβαλλοντικά υπεύθυνο.

Τα έλαια που παράγονται μέσα σε μόλις μερικές ημέρες, μέσα από μια διαδικασία ειδικής ζύμωσης, που αποσκοπεί στο να παράγει έλαια της υψηλότερης καθαρότητας και ποιότητας. Η απόφαση για τη χρήση ελαίων άλγης είναι ευθυγραμμισμένη με τη φιλοδοξία της Unilever να διπλασιάσει το μέγεθος των δραστηριοτήτων της, με την παράλληλη μείωση του συνολικού περιβαλλοντικού της αποτυπώματος. Σημειώνεται επίσης πως η Unilever  έχει δεσμευτεί για τη χρήση μόνο βιώσιμης προέλευσης γεωργικών πρώτων υλών από το 2020.

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο προϊόν έχει ήδη περάσει από τους απαραίτητους εργαστηριακούς ελέγχους και τα πρώτα προϊόντα βρίσκονται στις προθήκες καταστημάτων από τις αρχές Μαρτίου στη Βραζιλία.

Η Anne Radmacher, Lux Global Brand Vice President, τόνισε: «Μέσα από την ενσωμάτωση έλαια άλγης στα προϊόντα Lux, έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να κάνουμε τη διαφορά σε μεγάλη κλίμακα, καθώς βοηθάμε την ανάπτυξη μιας πρώτης ύλης που γνωρίζουμε πως έχει περιβαλλοντικά υπεύθυνη προέλευση. Χρησιμοποιώντας έλαια άλγης δημιουργούμε μια win-win κατάσταση: όχι μόνο παρέχουμε ποιοτικά καλύτερα προϊόντα στους καταναλωτές μας, αλλά επίσης να βοηθάμε σημαντικά στην προστασία του πλανήτη» .

Ο Jonathan Wolfson, CEO  της Solazyme, προσέθεσε, «Το προϊόν  Lux της Unilever δεν καινοτομεί μόνο σε επίπεδο δημιουργίας αλλά παράλληλα εγκαινιάζει και τον τρόπο με τον οποίο θα κατασκευάζονται τα προϊόντα του 21ου αιώνα. Η σημερινή ανακοίνωση με την παράλληλη διάθεση των πρώτων προιόντων στη Βραζιλία αποτελούν μία πραγματικά ιστορική στιγμή για την Solazyme ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ