Ολοκληρώθηκε το Wings for Life World Run

Ένας αγώνας δρόμου 78 χιλιομέτρων εξελίχθηκε σε ένα συναρπαστικό σπριντ τερματισμού ανάμεσα σε δύο δρομείς, οι οποίοι τα έδωσαν όλα την Κυριακή, 4 Μαΐου, σε δύο διαφορετικές διαδρομές απόστασης 11.000 χιλιομέτρων, στην επίσημη –και πλέον επιτυχημένη- πρώτη του παγκόσμιου μαραθωνίου, Wings for Life World Run.

Ο Lemawork Ketema από την Αιθιοπία ξεπέρασε τον Περουβιανό Remigio Huaman Quispe και κέρδισε μια συνταρακτική διηπειρωτική μονομαχία με μόλις 90 μέτρα διαφορά, πριν το τέλος ενός εξαντλητικού, υπερ-μαραθώνιου αγώνα 78 χιλιομέτρων, που πραγματοποιήθηκε για φιλανθρωπικό σκοπό.

Στο Wings for Life World Run συμμετείχαν 35.397 δρομείς από 164 χώρες, σε 6 ηπείρους, οι οποίοι έλαβαν μέρος σε  εικονικές μονομαχίες μέσω του live streaming στο www.wingsforlifeworldrun.com. Ο πρωτοποριακός αυτός μαραθώνιος, διεξήχθη ταυτόχρονα και για πρώτη φορά σε 34 διαφορετικές διαδρομές σε 32 χώρες. Ο Evgenii Glyva από την Ουκρανία έλαβε την τρίτη θέση και μόλις λίγα μέτρα πίσω από τους πρωτοπόρους-δρομείς του Wings for Life World Run ένα διασκεδαστικό και αισιόδοξο θέαμα σε 13 ζώνες ώρας λάμβανε χώρα ταυτόχρονα, από τον ερασιτέχνη μέχρι την ελίτ των δρομέων, συγκεντρώνοντας πάνω από 3.000.000 ευρώ για την έρευνα των τραυματισμών του νωτιαίου μυελού.

Ολοκληρώνοντας τη διαδρομή στην Αυστρία, ο Ketema δεν μαχόταν μόνο έναντι του ορμητικού Quispe, ο οποίος έτρεχε σε 1.500 μέτρα υψόμετρο στο Περού, αλλά ταυτόχρονα εξελισσόταν μια τεταμένη μάχη για περισσότερο από μία ώρα με τον Glyva, ο οποίος αντίστοιχα έδινε τη δική του μάχη κατά μήκος της Κοιλάδας του Δούναβη. Τελικά ο Αιθίοπας αθλητής πραγματοποίησε την καλά-χρονομετρημένη κίνησή του και ξεπεράσει τον Ουκρανό δρομέα στο 5 ωρών σημείο, την ώρα που ένα από τα 34 «Catcher Cars» τον πλησίαζε.

Ο Quispe, ο οποίος ξεκίνησε πριν την αυγή στον αγώνα στη Λίμα του Περού,  ήταν ο μόνος δρομέας που παρέμεινε καθώς το «Catcher Car» τον πλησίασε με ταχύτητα 20μ/ώρα. Στις γυναίκες, η 18χρονη μαθήτρια λυκείου Elise Molvik από την Νορβηγία, πήρε την πρώτη θέση διαγωνιζόμενη στο Stavanger της Νορβηγίας και καταφέρνοντας 54,79χλμ. Η Molvik δεν είχε ποτέ τρέξει περισσότερα από 30χλμ. και θα μοιραστεί το βραβείο της πρώτης θέσης με τον Ketema – ένα μεγάλο ταξίδι στον κόσμο όπου θα συναντήσουν αθλητικούς και επιχειρηματικούς θρύλους.

Με το σύνθημα «Τρέχουμε για αυτούς που δε μπορούν», δεκάδες χιλιάδες αθλητές ερασιτέχνες, επαγγελματίες και δρομείς σε αναπηρικά καρότσια από όλα τα κοινωνικά στρώματα συμμετείχαν στον διεθνή αγώνα απέναντι μαζί με διάσημες προσωπικότητες και κορυφαίους παγκόσμιους αθλητές. Ο πρώην οδηγός της F1 Mark Webber από την Αυστραλία έτρεξε 28,36χλμ, ο παγκοσμίου φήμης Νορβηγός σκιέρ Aksel Lund Svindal 28,22χλμ, ενώ ο Luc Alphand από τη Γαλλία 22,08χλμ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ