Φόρουμ για τη Διαχείριση Αποβλήτων Πετρελαίου

Το 5ο Φόρουμ του έργου ELINA (LIFE10/ENV/GR/606) με θέμα την Ολοκληρωμένη Πράσινη Διαχείριση των Πετρελαιοειδών Αποβλήτων και των Καταλοίπων με βάση τον Κύκλο, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Απριλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΤΕΕ, στο κέντρο της Αθήνας, με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή για ακόμα μία φορά πολλών σημαντικών παραγόντων, υπουργείων, περιβαλλοντικών οργανώσεων και πολιτών  στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων.

Ο επικεφαλής εταίρος του έργου είναι η “Cyclon Ελλάς Α.Ε.”, ενώ η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (Ο.Ε.Α. ) και η “ΑΝΕΚ Lines” αποτελούν τους εταίρους του έργου ELINA.

Ο κ. Μιχάλης Παχνός – σύμβουλος διαχείρισης του έργου ELINA χημικός μηχανικός –  ως πρώτος ομιλητής του συνεδρίου, αναφέρθηκε στους στόχους και τις δράσεις του έργου, το οποίο υλοποιείται στην Ελλάδα και την Ιταλία και θα διαρκέσει ως τον ερχόμενο Αύγουστο.

Η κα. Αιμιλία Παπαχρήστου, σύμβουλος πολιτικής της εταιρείας MedCruise, μίλησε για τις ευκολίες υποδοχής των στερεών καταλοίπων στα λιμάνια της MedCruise. Τα στοιχειά συλλέχτηκαν στο πλαίσιο του έργου LIFE “Sustainable Cruises”. Τόνισε ότι η διαχείριση αποβλήτων πλοίων για το 2013 αποτελεί 5η περιβαλλοντική προτεραιότητα.

Ο πλωτάρχης της Διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών, κ. Γρηγόριος Τσαγκαράκης, ανέπτυξε με τη σειρά του τις ευκολίες υποδοχής λιμένων.

Η κα. Σοφία Θεμελάρου, χημικός μηχανικός, σύμβουλος σε ζητήματα ποιότητας ναυτιλιακού καυσίμου από την εταιρεία ”Lloyd’s Register”, μίλησε για την ποιότητα στα καύσιμα των πλοίων, για τη μελλοντική ανάπτυξη στη βιομηχανία των καυσίμων των πλοίων.

Ο κ. Στέφανος Παπαϊωάννου, χημικός μηχανικός από το πανεπιστήμιο της Κρήτης, παρουσίασε τα πιλοτικά αποτελέσματα του έργου LIFE PROTEAS «Ανάλυσης Κύκλου Ζωής (ΑΚΖ) στη μεταφορά των κύριων καυσίμων στην Ελλάδα (εκτιμήσεις εκπομπών και διαρροών κατά τη διακίνηση και Πρωτόκολλο καλών πρακτικών).

Ακολούθησε η εισήγηση του κ. Δημήτρη Πούλου, διευθυντή ναυτιλίας και ενέργειας στην  ALFA LAVAL Ελλάδος μίλησε για το πρωτοποριακό σύστημα ανακύκλωσης πετρελαίου από απόβλητα πλοίων  “PureDry”, το οποίο σημειώνει μεγάλη επιτυχία.

Με την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τα θέματα που θίχτηκαν κατά τη διάρκεια των ομιλητών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ