Novartis: Με αίσθημα ευθύνης προς την κοινωνία

Η Novartis Hellas ΑΕΒΕ προχώρησε στην έκδοση του Απολογισμού Υπεύθυνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2013, που αποτελεί τον πρώτο απολογισμό του φαρμακευτικού κλάδου στην Ελλάδα που βρίσκεται σε επίπεδο συμφωνίας «Β» με βάση τις κατευθυντήριες οδηγίες G3.1 του Global Reporting Initiative (GRI).

Ως φαρμακευτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της υγείας, η Novartis επιδεικνύει ακόμα μεγαλύτερη εταιρική υπευθυνότητα, καθώς τα καινοτόμα σκευάσματά της επηρεάζουν άμεσα τη ζωή και την υγεία των συνανθρώπων μας. Η έκδοση του Απολογισμού Υπεύθυνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης, που έγινε σε συνεργασία με την εταιρεία Stream Management, αποτελεί ένα μέσο ενημέρωσης, επικοινωνίας και διαφάνειας προς τους Κοινωνικούς Εταίρους σε θέματα που αφορούν στις δραστηριότητες της εταιρείας στην Ελλάδα, με στόχο και όραμα την υπεύθυνη λειτουργία και συμβολή της, στη δημιουργία και λειτουργία ενός βιώσιμου συστήματος υγείας, στην υποστήριξη των ασθενών και της κοινωνίας, στην προστασία του περιβάλλοντος και, φυσικά, στη δημιουργία ενός εξαιρετικού περιβάλλοντος εργασίας για τους εργαζομένους της.

Για το λόγο αυτό, ο Απολογισμός εστιάζει:

• Στην εφαρμογή διεθνών οδηγιών Εταιρικής Υπευθυνότητας (όπως το GRI-G3.1, τους Οικουμενικούς Στόχους Χιλιετίας και το Global Compact των Ηνωμένων Εθνών) και στην αξιοποίηση των Αρχών της Συμμετοχικότητας, Ουσιαστικότητας και Ανταπόκρισης του AA1000.
• Στον καθορισμό ουσιωδών θεμάτων μέσα από την ανάλυση του ευρύτερου περιβάλλοντος και του κλάδου της υγείας, αξιοποιώντας τα αποτελέσματα σχετικών ερευνών.
• Με όραμα τη δημιουργία ενός βιώσιμου συστήματος υγείας και τη βελτίωση της καθημερινότητας του Έλληνα ασθενούς, η Novartis Hellas προσφέρει για περισσότερα από 20 χρόνια ένα πλούσιο κοινωνικό έργο, στηρίζοντας πρωτοβουλίες που τοποθετούν στο επίκεντρο τονάνθρωπο. Προσφορά δωρεάν φαρμάκων σε ανασφάλιστους ασθενείς μέσω δημόσιων νοσοκομείων και κοινωνικών ιατρείων, εκπόνηση προγραμμάτων πρώιμης πρόσβασης ασθενών σε καινοτόμους θεραπείες, παροχή δωρεάν διαγνωστικών εξετάσεων σε όλη την Ελλάδα σε
συνεργασία με φαρμακευτικούς οργανισμούς και συλλόγους ασθενών, δωρεές προς δημόσια νοσοκομεία και πανεπιστημιακές κλινικές για τη στήριξη ερευνητικών έργων που συμβάλλουν στη βελτίωση ζωής και υγείας των Ελλήνων, είναι μερικές μόνο από τις πρωτοβουλίες της εταιρείας.

Σημαντικά επιτεύγματα για την εταιρεία, που περιλαμβάνονται στον Απολογισμό είναι:

• Η ανάδειξη ως 1η φαρμακευτική εταιρεία στην Ελλάδα με μερίδιο αγοράς 9,97%.
• Η διάθεση πάνω από 130,2 εκατ. ευρώ στην ελληνική κοινωνία, μέσω επενδύσεων έρευνας και ανάπτυξης, πληρωμών φόρων, μισθοδοσίας, προμηθευτών, δωρεών και χορηγιών.
• Η διεξαγωγή 82 Κλινικών Μελετών στην Ελλάδα, με επένδυση περισσότερων από 9,3 εκατ. ευρώ.
• Η συνεργασία με ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες για την παραγωγή και προώθηση φαρμακευτικών σκευασμάτων, μέσα από την επένδυση 52 εκατ. ευρώ.
• Η υποστήριξη εκπαιδευτικών σεμιναρίων για περισσότερους από 18 φορείς ασθενών.
• Η διατήρηση του ποσοστού των αγορών από εγχώριους προμηθευτές στο 88%.
• Η μείωση της κατά κεφαλήν κατανάλωσης νερού κατά 3,7%.
• Η παρακολούθηση τουλάχιστον ενός εκπαιδευτικού προγράμματος από το 28,9% των εργαζομένων.

Με το αίσθημα ευθύνης προς τον άνθρωπο και την κοινωνία και σύμμαχο την καινοτομία και τη συνεχή επένδυση στην έρευνα και στην ανάπτυξη, η Novartis Hellas συνεχίζει με συνέπεια τη συνεισφορά της, διασφαλίζοντας παράλληλα, με κάθε δυνατό τρόπο, τη βιωσιμότητά της.

Πρώτη δημοσίευση στην ετήσια ειδική έκδοση CSR Reports 2014.

Μπορείτε να βρείτε διαδικτυακά την έκδοση εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ