Adidas Group: Πρόοδος στη διαχείριση χημικών ουσιών

Το adidas Group ανακοινώνει την έναρξη της στρατηγικής του συνεργασίας με την εταιρεία bluesign technologies, με σκοπό να προσθέσει νέες βιώσιμες πρακτικές στην εφοδιαστική αλυσίδα του Ομίλου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η bluesign technologies αποτελεί την κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως στην παροχή εργαλείων χημικής αξιολόγησης στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας. Το σύστημα της bluesign επικεντρώνεται στον έλεγχο και στη διαχείριση της εισροής χημικών στο επίπεδο των προμηθευτών, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη, όπως η υπεύθυνη χρήση των πρώτων υλών, η αποτελεσματική διαχείριση απαγορευμένων ουσιών, καθώς επίσης και η εξάλειψη επικίνδυνων χημικών στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Μέσω αυτής της συνεργασίας, οι προμηθευτές του adidas Group σε όλο τον κόσμο θα έχουν πρόσβαση στο “bluefinder”, ένα εργαλείο που παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη βιώσιμη χημεία στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας και για διαδικασίες, όπως η προεπεξεργασία, η βαφή και η κατασκευή βιώσιμων υλικών. Όλα τα παραγόμενα υλικά θα περνούν αυστηρούς ελέγχους για να επιβεβαιώνεται πως συμφωνούν με τα κριτήρια του bluesign.

Επίσης, η χημική διαχείριση στο επίπεδο της παραγωγής θα συνεχίσει να παρακολουθείται μέσω των περιβαλλοντικών ελέγχων που διενεργεί το adidas Group. Το 2013 η εταιρία διεξήγαγε 149 περιβαλλοντικούς ελέγχους στα εργοστάσια των προμηθευτών της.

Επιπλέον, το adidas Group δεσμεύεται δημόσια να ακολουθήσει άλλες δύο βέλτιστες πρακτικές στην παραγωγή της:

Πρωτοπόροι στην χημική καινοτομία

Το adidas Group έχει ήδη δεσμευτεί για τη σταδιακή κατάργηση της χρήσης των PFC μακράς αλυσίδας το αργότερο μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2015. Σαν επόμενο βήμα, η εταιρία δεσμεύεται ότι τα προϊόντα της κατά 90% δε θα περιέχουν PFC μέχρι τις 15 Ιουνίου 2014 και κατά 99% μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2017.

Διαφάνεια

Εδώ και χρόνια το adidas Group ηγείται της προσπάθειας για διαφάνεια στην εφοδιαστική αλυσίδα. Σε αυτήν την προσπάθεια περιλαμβάνεται και η ενεργή υποστήριξη αξιόπιστων δημόσιων πλατφόρμων, όπως το Institute of Public and Environmental Affairs (ΙΡΕ), το China Water Pollution Map και το China Air Pollution Map. To adidas Group θα δημοσιοποιήσει το 99% των παραγωγικών διαδικασιών του που διενεργούνται στην Κίνα και έχουν σχέση με το υγρό στοιχείο, μέσω της πλατφόρμας IPE, μέχρι το τέλος του 2014. Εν συνεχεία, η εταιρεία δεσμεύεται να επιτύχει δημοσιοποίηση του 50% των αντίστοιχων διαδικασιών για όλη την εφοδιαστική του αλυσίδα σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015 και τουλάχιστον του 80% μέχρι την 1η Ιουλίου 2016, μέσω της πλατφόρμας IPE Detox.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ