DHL Express: Επέκταση με περιβαλλοντική ευαισθησία

Η επιλογή των οχημάτων έγινε με γνώμονα τη δυνατότητά τους για την ικανοποίηση των επιχειρησιακών αναγκών της εταιρείας, αλλά και τα περιβαλλοντικά τους χαρακτηριστικά. Η επένδυση στα νέα οχήματα και στη χρήση φιλικότερων προς το περιβάλλον καυσίμων εντάσσεται στους άξονες του προγράμματος προστασίας του περιβάλλοντος GoGreen του ομίλου DHL.

O κ. Ελευθέριος Σαμαράς, Διευθύνων Σύμβουλος της DHL Express Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, δήλωσε σχετικά «Η επένδυσή μας σε νέα φιλικότερα προς το περιβάλλον οχήματα αποτελεί για εμάς μια επιλογή με στόχο τη βιωσιμότητα, παράλληλα με την εταιρική μας ανάπτυξη. Η  χρήση των νέων οχημάτων μας είναι ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση αυτή, ενώ παράλληλα εκσυγχρονίζει περαιτέρω το στόλο μας, ο οποίος περιλαμβάνει οχήματα τα οποία ανήκουν στην κατηγορία EURO 3 ή σε ανώτερη ως προς τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις. Ευχαριστούμε πολύ τη ΔΕΠΑ και τη FIAT με τη συνεργασία των οποίων μπορούμε να υλοποιήσουμε αυτή την επένδυση και να κινηθούμε προς το στόχο μας, να έχουμε δηλαδή έναν από τους πιο φιλικούς περιβαλλοντικά στόλους».

Τα νέα οχήματα της DHL Εxpress θα χρησιμοποιηθούν στις καθημερινές επιχειρησιακές ανάγκες της εταιρείας για τη μεταφορά  και την παραλαβή αποστολών, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Paulo Carelli, Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat Group Automobiles Hellas δήλωσε “Η Fiat Group Automobiles Hellas είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη  που παρέδωσε  τα Fiat Doblo Natural Power στην DHL. Η επιλογή αυτοκινήτων για εταιρικό στόλο που κινούνται με φυσικό αέριο, όπως τα αυτοκίνητα Natural Power της Fiat, είναι η απόδειξη της δέσμευσης των εταιριών για μετακινήσεις περισσότερο οικονομικές, αλλά και φιλικές προς το περιβάλλον”.

H Fiat Group είναι o μεγαλύτερος κατασκευαστής οχημάτων διπλού καύσιμου βενζίνης – φυσικού αερίου έχοντας πουλήσει σχεδόν  600.000 τέτοια οχήματα πανευρωπαϊκά από το 1997 έως το 2013. Το 2013 η Fiat Group είχε ένα μερίδιο αγοράς 67% επιβεβαιώνοντας εκ νέου την ηγετική της θέση στην κατασκευή οχημάτων με φυσικό αέριο.  Με την εμπειρία της αυτή έχει την δυνατότητα να συμβάλει ενεργά στην ανάπτυξη της χρήσης του φυσικού αερίου στις οδικές μεταφορές  στην Ελλάδα.

Ο κ. Στέφανος Οικονομίδης, Αναπληρωτής Διευθυντής Δραστηριοτήτων Στρατηγικής & Εταιρικής Ανάπτυξης της ΔΕΠΑ δήλωσε σχετικά: «Η ΔΕΠΑ επενδύει για την προώθηση ενός ευγενούς, οικολογικού, φθηνού και ασφαλούς καυσίμου. Το φυσικό αέριο ως κοινωνικό αγαθό στην πατρίδα μας, το χρησιμοποιήσαμε και το αγαπήσαμε στα σπίτια μας, αλλά και στη βιομηχανία. Τώρα η χρήση του επεκτείνεται και στο αυτοκίνητο. Ήδη στη Ευρώπη και στη Β. Αμερική αποτελεί στρατηγική επιλογή. Σήμερα η ΔΕΠΑ σε συνεργασία με την DHL και την FIΑΤ, δίνει στην κυκλοφορία τα πρώτα αυτοκίνητα, στα πλαίσια ενός προγράμματος “Ambassandors”, που εφαρμόζει για την εκκίνηση αυτής της νέας αγοράς, όπως έκανε το προηγούμενο διάστημα για άλλη κατηγορία επαγγελματικών οχημάτων, τα ταξί. Χαιρετίζουμε την προσπάθεια της DHL που κάνει, για την προστασία του περιβάλλοντος στην πατρίδα μας. Επιθυμούμε το πρόγραμμα αυτό να συνεχιστεί και είμαστε βέβαιοι ότι η όλη προσπάθεια θα στεφθεί με επιτυχία, καθώς όλοι οι συμμετέχοντες σ’ αυτήν κερδίζουν, και παράλληλα προσφέρουν όφελος στην κοινωνία, διότι θα εκπέμπουν λιγότερους ρίπους και θα διακινούν προϊόντα με ασφάλεια και σε ανταγωνιστικότερες τιμές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ