Εκδήλωση από τα Ελληνικά Πετρέλαια

Για μια ακόμη φορά, τα Ελληνικά Πετρέλαια έδωσαν το στίγμα της περιβαλλοντικής τους ευαισθησίας διοργανώνοντας, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ασπροπύργου, μια μοναδική εκδήλωση για το περιβάλλον.

Το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012, στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου, μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν σε μια σειρά από δραστηριότητες με οικολογικό περιεχόμενο:

Τα παιδιά ανακύκλωσαν άχρηστα υλικά με τη βοήθεια της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, απάντησαν σε σύντομες ερωτήσεις περιβαλλοντικών γνώσεων, αντάλλαξαν βιβλία, CDs, DVDs και επιτραπέζια παιχνίδια με ιδιαίτερη επιτυχία και, τελικά, επιβραβεύθηκαν για τη συμμετοχή τους με διάφορα δώρα και βιβλία σχετικά με το περιβάλλον. Απόλαυσαν, επίσης, τις δικές τους δημιουργίες από ανακυκλώσιμα υλικά, που περιλάμβαναν κοσμήματα και μικροαντικείμενα από χαρτί και πλαστικές σακούλες. Ξαφνιάστηκαν ευχάριστα με την διασκεδαστική αλλά εξ’ ίσου διδακτική παράσταση από το Θέατρο Δρόμου καθώς έμαθαν τι γίνεται όταν …«Η κυρία βρύση απεργεί» …και τι σημαίνει «Οδηγούμε οικολογικά»!

Τέλος, χόρεψαν Break Dance και διασκέδασαν με το συγκρότημα κρουστών Quilombo.
Η διαδραστική προσέγγιση με την οποία τα Ελληνικά Πετρέλαια επέλεξαν να μεταδώσουν μηνύματα για το περιβάλλον συγκέντρωσε τη συμμετοχή των κατοίκων και την προσοχή των νέων οι οποίοι, φεύγοντας, πήραν μαζί τους και φυλλάδια με πολύ χρήσιμες συμβουλές για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Ν. Μελετίου και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής Κοινωνίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ