Η σημασία της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης

Η «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» ξεκίνησε μέσα στο καλοκαίρι τη λειτουργία του Κινητού Ολοκληρωμένου Κέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης με φωτοβολταϊκό σύστημα. Η συμμετοχή του κόσμου είναι εντυπωσιακή και η καθημερινή επιβράβευσή τους γίνεται με ΔΩΡΕΑΝ αγορές στα συμβεβλημένα καταστήματα ή με δωρεά του αντίστοιχου ποσού στην ΑΠΟΣΤΟΛΗ (τον φιλανθρωπικό οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών). Έχουν πραγματοποιηθεί  ήδη 3 γιορτές ανακύκλωσης, με την συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής και λουομένων που ανακύκλωσαν χιλιάδες συσκευασίες από αλουμίνιο, πλαστικό, γυαλί και κέρδισαν σημαντικά έπαθλα. Το ΚΙΝΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ συνεχίζει την παρουσία του με την περιβαλλοντική εκπαίδευση και τους διαγωνισμούς έως 7 Σεπτεμβρίου σε διάφορες παραλίες της Αττικής.

Τονίζεται ότι η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ συνεχίζει να πρωτοπορεί και να καινοτομεί, αφού το Κινητό Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης με φωτοβολταϊκό  σύστημα αποτελεί το πρώτο και μοναδικό στο είδος του σε όλη την Ευρώπη.

Η σημαντικότητα της ανακύκλωσης στις παραλίες

Για να γίνει κατανοητή η σημαντικότητα της ανακύκλωσης των άδειων συσκευασιών που απορρίπτονται στις παραλίες, σημειώνονται τα ακόλουθα:

– 100 δισεκατομμύρια τόνοι πλαστικού ρυπαίνουν τις θάλασσες και αποτελούν το 90% της θαλάσσιας ρύπανσης.
– Το πλαστικό παραμένει στο περιβάλλον για 500 έως 1.000 χρόνια.
– Τα ψάρια υφίστανται βλάβες στο συκώτι και εμφανίζουν ασθένειες από τα επικίνδυνα χημικά που βρίσκονται στα μικρά κομμάτια πλαστικού ή μικροπλαστικά, καθώς νομίζουν ότι είναι τροφή και τα καταπίνουν.
– Τα περισσότερα πλαστικά απορρίμματα δεν είναι βιοδιασπώμενα, αλλά αντίθετα διασπώνται σε μικρότερα κομμάτια μέσω μίας διαδικασίας που αποκαλείται φωτοδιάσπαση και  προκαλείται από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.
– 1.000.000 θαλασσοπούλια πεθαίνουν κάθε χρόνο από πλαστικό σε όλο τον κόσμο, εξαιτίας των πλαστικών και άλλων μικροαντικειμένων που καταλήγουν στη θάλασσα.
– 267 είδη θαλάσσιων οργανισμών απειλούνται από την κατάποση πλαστικών.
– Το 98% των θαλασσοπουλιών της Ευρώπης έχει 35 κομμάτια πλαστικού στο στομάχι του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ