Το Χαμόγελο ταξιδεύει με τον Οδυσσέα!

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με συντονιστή τον δημοσιογράφο κ. Σπύρο Χαριτάτο, δόθηκε η εκκίνηση του οδοιπορικού του «Οδυσσέα», του 1ου  κινητού εργαστηρίου Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας για παιδιά στην Ελλάδα.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης επικαιροποιήθηκε, με την προσθήκη του «Οδυσσέα», το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί ο οργανισμός σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυνε ο  Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος όπου μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είναι πολύ μεγάλη τιμή να βρίσκομαι ανάμεσά σας. Εκδηλώσεις, όπως η σημερινή, μας θυμίζουν την πραγματική μας υπόσταση, καθώς είμαστε Υπουργείο της Παιδείας και όχι απλώς της εκπαίδευσης. Η ευαισθητοποίηση και το ενδιαφέρον απέναντι στα προβλήματα των παιδιών, είναι στόχοι του Υπουργείου Παιδείας και ταυτίζονται απόλυτα με τους στόχους που έχει θέσει το «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Αυτή την ταύτιση απόψεων ερχόμαστε να την επιβεβαιώσουμε με τις υπογραφές μας.
 
Θέτουμε όλες τις δράσεις του «Χαμόγελου του Παιδιού» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ευελπιστώ ότι θα έχει εκτός από συμβολικό περιεχόμενο και ουσιαστικό, καθώς οι δράσεις του Υπουργείου μπορούν συλλειτουργήσουν με τις δράσεις του «Χαμόγελου του Παιδιού» για ένα και μόνο λόγο, για το μέγιστο συμφέρον της κοινωνίας και των παιδιών. Σήμερα με το επικαιροποιημένο μνημόνιο συνεργασίας ανοίγουμε μια νέα σελίδα συνεργασίας».

Ο Πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και Διευθυντής της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Στυλιανός Δασκαλάκης απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση εκφράζοντας «την χαρά και τη συγκίνησή του, που το «ταξίδι» του μεταφορικά και κυριολεκτικά πολυμήχανου «Οδυσσέα» ξεκίνησε από το ΣΕΦ για να χαρίσει χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους σε όλη τη χώρα» ευχόμενος «όπου υπάρχει πρόβλημα (σ.σ. ο «Οδυσσέας») να το κλείνει με περισσότερα χαμόγελα. «Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό σας για μια κοινωνία με περισσότερο χαμόγελο» κατέληξε στον χαιρετισμό ο κ. Δασκαλάκης.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος, ευχαρίστησε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Το Χαμόγελο του Παιδιού» λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των παιδιών στη χώρα μας, ακολουθώντας τη νέα τάση που καθιστά την τεχνολογία βασικό «εργαλείο» εκπαίδευσης και χρησιμοποιώντας τις απεριόριστες δυνατότητές της, δημιούργησε τον «Οδυσσέα».
 
Ο «Οδυσσέας» τίθεται στη διάθεση των παιδιών, των εκπαιδευτικών, των γονέων και κάθε συνειδητοποιημένου πολίτη ως ένα Κινητό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης που δίνει τη δυνατότητα στον οργανισμό να παρέχει τις υπηρεσίες του πανελλαδικά και να αντιμετωπίζει τα κοινωνικά θέματα με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Η υλοποίησή του «Οδυσσέα» οφείλεται στην ανεκτίμητη και πολύτιμη συνδρομή μερικών εκ των μεγαλύτερων επιχειρήσεων στη χώρα μας. Ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών, κι όχι μόνο, ένωσε τις δυνάμεις του με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και θέτει σε λειτουργία το 1ο κινητό εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας. Με χορηγούς την Microsoft, τον Κωτσόβολο, τον Γερμανό, την Cosmote, την Cyta Ελλάδος, τον ΟΤΕ, την Vodafone, την Wind, την HP, την Dell, την Visa και υποστηρικτές την Δημουλάς Α.Ε., την Eutelsat, την G4S, την Infoquest, την Interamerican, την Sale Designers, την Stacey Hellas και υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Π.Ε, ο «Οδυσσέας» έγινε πραγματικότητα».

Παράλληλα, μαθητές και μαθήτριες του 10ου Δημοτικού σχολείου Περιστερίου είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά σε μια διαδραστική παρέμβαση πρόληψης και ενημέρωσης για την ασφάλεια στο διαδίκτυο εντός του «Οδυσσέα», χρησιμοποιώντας μέσα τελευταίας τεχνολογίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ