Στη Λωζάνη το Ασημένιο Κύπελλο του Σ. Λούη

Την Κυριακή 26 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν στο Ολυμπιακό Μουσείο τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης του Ασημένιου Κυπέλλου του Σπύρου Λούη, το οποίο από το Σεπτέμβριο φιλοξενείται στη Λωζάνη, έπειτα από τη διετή παραμονή του στο Μουσείο της Ακρόπολης. To Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος απέκτησε τo Κύπελλο τον Απρίλιο του 2012 στο πλαίσιο διεθνούς δημοπρασίας. Η απόκτηση του Κυπέλλου συνοδεύτηκε από την άμεση δέσμευση του Ιδρύματος να το καταστήσει προσιτό στο ευρύ κοινό.

Τα εγκαίνια της έκθεσης διοργανώθηκαν από το Ολυμπιακό Μουσείο, στο πλαίσιο του διεθνούς Μαραθωνίου της Λωζάνης, ο οποίος πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα, με τη συμμετοχή 3.000 περίπου δρομέων από όλο τον κόσμο. Στην εκδήλωση που σηματοδότησε τα εγκαίνια της έκθεσης του Κυπέλλου στο Μουσείο, το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, κύριος Thomas Bach, ο Έλληνας Πρέσβης στην Ελβετία, κύριος Χαράλαμπος Μάνεσης, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Τα εγκαίνια ακολούθησε η τελετή βράβευσης των νικητών του διεθνούς Μαραθωνίου.

Το Ασημένιο Κύπελλο του Σπύρου Λούη μεταφέρθηκε τον Σεπτέμβριο στο Ολυμπιακό Μουσείο, στη Λωζάνη, όπου και θα παραμείνει έως τον Μάρτιο του 2015, δίνοντας με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα σε χιλιάδες επισκέπτες της πόλης να το θαυμάσουν από κοντά και να ενημερωθούν για την ιστορία του.

Στη συνέχεια, το Κύπελλο θα επιστρέψει στην Ελλάδα και, συγκεκριμένα, θα εκτεθεί και πάλι στο Μουσείο της Ακρόπολης, σε χώρο που δεν απαιτεί την αγορά εισιτηρίου. Μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), το ιστορικό Κύπελλο του Σπύρου Λούη θα εκτίθεται μόνιμα στο ΚΠΙΣΝ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ