ΕΕΑΑ: Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) έχει ως βασικό πυλώνα της στρατηγικής της, την ορθή και συνεχή ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την ανακύκλωση συσκευασιών, με στόχο την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής τους συνείδησης αλλά και την ενθάρρυνση της δράσης.

Η ΕΕΑΑ δίνει προτεραιότητα στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, που υλοποιεί στο πλαίσιο του σχεδιασμού που έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, τα οποία συμβάλλουν ενεργά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς για την αξία της ανακύκλωσης.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα:

1.    «Ανακύκλωση στα Σχολεία-Αλλάζοντας Συμπεριφορές»

Τα τελευταία 8 χρόνια, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η ΕΕΑΑ διεξάγει με επιτυχία το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ανακύκλωση στα Σχολεία-Αλλάζοντας Συμπεριφορές» σε εκατοντάδες Δημοτικά σχολεία και Γυμνάσια ολόκληρης της χώρας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την τοποθέτηση μικρών Μπλε Κάδων στα σχολεία ώστε οι μαθητές να συμμετέχουν ενεργά στην ανακύκλωση συσκευασιών, ενώ παράλληλα οργανώνονται και πραγματοποιούνται ειδικές εκπαιδευτικές παρουσιάσεις από εξειδικευμένους συνεργάτες.  Το αποτέλεσμα είναι ότι μέχρι τώρα  συμμετέχουν συνολικά περισσότερα από 1200 σχολεία στο πρόγραμμα, στα οποία έχουν τοποθετηθεί ήδη σχεδόν 1000 Μπλε Κάδοι.

2.     «Ανακάλυψε κι εσύ πώς να ανακυκλώνεις σωστά στον μπλε κάδο»

Η ΕΕΑΑ, σε συνέχεια της επιτυχίας των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εγκαινιάζει το νέο Εκπαιδευτικό της Πρόγραμμα «Ανακάλυψε κι εσύ πώς να ανακυκλώνεις σωστά στον Μπλε Κάδο», εγκεκριμένο επίσης από το Υπουργείο Παιδείας. Το πρόγραμμα απαρτίζεται από 5 διδακτικές ενότητες όπου, με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο, ο Μπλε Κάδος μετατρέπεται σε ήρωα – πρεσβευτή της ανακύκλωσης και αποκαλύπτει στα παιδιά τα μυστικά για την ανακύκλωση και τα οφέλη της.

Το νέο πρόγραμμα της ΕΕΑΑ έχει ως βασικό στόχο την ενεργητική συμμετοχή των μαθητών μέσω της αλληλεπίδρασής τους με τον εκπαιδευτικό, με σκοπό την ενημέρωση για την ανακύκλωση και τα οφέλη της, την ανάδειξή της ως την πιο αποτελεσματική λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων συσκευασίας, καθώς και την επισήμανση ορθών πρακτικών για την αποτελεσματικότερη συμμετοχή τους στη διαδικασία της ανακύκλωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ