Η Κοινωνική προσφορά της Alpha Bank

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν από την Τράπεζα και με τη συμμετοχή Εθελοντών από το Προσωπικό της, οι ακόλουθες ενέργειες:

– Το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις κοινωνικής προσφοράς με σκοπό τη συλλογή τροφίμων που προσέφερε η Τράπεζα και οι Εργαζόμενοι, ανάλογα με τη δυνατότητα και την επιθυμία τους, για την ενίσχυση 27 κοινωνικών φορέων, σε όλη την Ελλάδα. Το εν λόγω πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον εθελοντικό οργανισμό “Μπορούμε”.

– Την Κυριακή 11 Μαΐου 2014, στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντισμού του Ομίλου Alpha Bank κατά την οποία πραγματοποιούνται περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται ο Όμιλος, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις και εθελοντικές εργασίες στα Παιδικά Χωριά SOS στη Βάρη, στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης, στην Αλεξανδρούπολη, στην Καλαμάτα και στο Ηράκλειο Κρήτης.

– Την 27 Σεπτεμβρίου 2014, στο πλαίσιο των δράσεων της Τραπέζης για την υποστήριξη των παιδιών που φιλοξενούνται στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, πραγματοποιήθηκαν, εκδηλώσεις κοινωνικής προσφοράς στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Αλεξανδρούπολη, στο Ηράκλειο Κρήτης, στην Καλαμάτα, στην Πάτρα και στην Κομοτηνή, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν χάρη στην αθρόα συμμετοχή των Εργαζομένων της Τραπέζης, συνολικά 360 χαρτοκιβώτια με σχολικά είδη και αθλητική ένδυση, αριθμός ικανός να καλύψει τις ανάγκες μίας σχολικής χρονιάς.

– Με συνέπεια συνεχίσθηκε και το πρόγραμμα “Χέρι Βοηθείας” στο πλαίσιο του οποίου προσφέρονται τρόφιμα σε συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας.

– Η Alpha Bank, στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωνικής προσφοράς που πραγματοποιεί επί σειρά ετών, προέβη στη δημιουργία, την οργάνωση και το συντονισμό του κοινωνικού προγράμματος “Δωρεά ιατροφαρμακευτικού και λοιπού εξοπλισμού στα νησιά της Άγονης Γραμμής”, σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση “ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ”.

Επιπλέον των οικονομικών ενισχύσεων, η Τράπεζα απέστειλε 3.914 βιβλία και 130 Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές σε σχολεία και άλλα ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα. Τέλος, κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η Τράπεζα προέβη στην ενίσχυση των ιδρυμάτων ως κατωτέρω:

– ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
– ΔΡΟΜΟΙ ΖΩΗΣ
– ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ
– Η ΛΑΜΨΗ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
– Η ΠΙΣΤΗ
– ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
– ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ
– ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS ΕΛΛΑΔΟΣ
– ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ
– ΦΛΟΓΑ (ΑΤΤΙΚΗ- ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ)
– ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ