Το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία

Η σχέση ανάμεσα στο μισθό και την ευτυχία δεν είναι τόσο στενή όσο αναμενόταν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης της παγκόσμιας εξειδικευμένης εταιρείας προσλήψεων Michael Page. Η ανάλυση, που επεκτάθηκε σε μέσους μισθούς και επίπεδα ικανοποίησης για άτομα 35-50 ετών στη Βρετανία και για περισσότερα από 260 επαγγέλματα, παρουσίασε ένα group χαμηλόμισθων ατόμων, που είναι πιο χαρούμενα από άλλους, οι οποίοι κερδίζουν πολλά περισσότερα χρήματα.

Μεταξύ άλλων, λοιπόν, οι γυμναστές που κερδίζουν κατά μέσο όρο 10.378 λίρες το χρόνο είναι περισσότερο ευτυχισμένοι από τους δικηγόρους, που κυμαίνονται στις 75.399 λίρες. Οι οδοντοτεχνίτες που κερδίζουν κατά μέσο όρο γύρω στις 15.024 λίρες είναι περισσότερο χαρούμενοι από τους οδοντίατρους των 53.567 λιρών και οι σχολικοί γραμματείς των 15.614 λιρών αισθάνονται πιο “γεμάτοι” από τους οικονομικούς αναλυτές των 61.584 λιρών.

Παράλληλα, η έρευνα αποκάλυψε πως ο κλήρος είναι ο πιο “χαρούμενος” τομέας απασχόλησης, ακολουθούμενος από τη γραμματεία, την εκπαίδευση, τη γεωργία και τις διοικητικές υπηρεσίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ