PIERCE: Βράβευση για το Youthelp.gr

Κάθε χρόνο, το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, στο πλαίσιο προώθησης της νεανικής επιχειρηματικότητας, διοργανώνει έναν διαγωνισμό στον οποίο μαθητές σχολείων σχεδιάζουν και υλοποιούν καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια. Φέτος, οι μαθητές του PIERCE – Γυμνάσιο και Λύκειο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, έκαναν την επιχειρηματικότητα πράξη ανθρωπισμού και συμπαράστασης και έχουν ήδη αρχίσει να βραβεύονται για αυτή την ιδέα!

Οι μαθητές του ομίλου Junior Achievement του PIERCE σχεδίασαν και ίδρυσαν την “Youthelp”, μια εικονική, κοινωνική, μη κερδοσκοπική επιχείρηση Social Crowdfunding – Συμμετοχικής Χρηματοδότησης, με τη συνεργασία της Τράπεζας Πειραιώς και στόχο τη συγκέντρωση οικονομικών πόρων που θα διατεθούν για τους σκοπούς του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο “ΕΛΠΙΔΑ”.

Η διαδικασία της δωρεάς είναι απλή και πραγματοποιείται από την ιστοσελίδα της επιχείρησης http://www.youthelp.gr με τη χρήση πιστωτικής κάρτας. Όπως σε κάθε δωρεά, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία το ύψος του ποσού αλλά ο αριθμός των δωρητών και, βέβαια, η εγγύηση ότι όλες οι δωρεές θα διατεθούν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα στο Σύλλογο “ΕΛΠΙΔΑ”. Η υποστήριξη των μαθητών του ομίλου στους μικρούς ασθενείς δε σταματά στην οικονομική ενίσχυση αλλά περιλαμβάνει και ενέργειες για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της κοινής γνώμης, με κύριο στόχο την αύξηση των εθελοντών – δοτών μυελού των οστών.

H ιδέα των μαθητών του PIERCE ήδη άρχισε να διακρίνεται για την πρωτοτυπία και την κοινωνική της προοπτική. Το youthelp.gr έλαβε το “Βραβείο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας” στην Εμπορική Μαθητική Επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε για 9η συνεχόμενη χρονιά στο “The Mall Athens”. Επίσης, η επιχείρηση των μαθητών του PIERCE πήρε τη 2η θέση στο σύνολο της βαθμολογίας.

Επόμενος στόχος για το youthelp.gr: η συμμετοχή και η διάκριση στον μεγάλο τελικό των 10 καλύτερων μαθητικών επιχειρήσεων του 2015, που θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του DEREE – The American College of Greece, στις 25 Ιουνίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ