ΟΤΕ – COSMOTE: Επιχειρηματικές επιδόσεις και συνεισφορά στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον

Τις επιδόσεις τους στον επιχειρηματικό στίβο, τη συνεισφορά τους στην οικονομία και την κοινωνία, καθώς και τις ενέργειές τους για την προστασία του περιβάλλοντος για το 2013 παρουσίασαν ο ΟΤΕ και η COSMOTE, στον πρώτο τους online Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας.  Έχοντας την τεχνολογία στο DNA τους και οδηγώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις στη χώρα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ote-cosmote-cr2013.gr, οι δύο εταιρείες παρουσίασαν το 2013 τον πρώτο τους online Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Για την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού, ο Απολογισμός παρουσιάζει επίσης συνοπτικά στοιχεία για τις εταιρείες του Ομίλου ΟΤΕ, καθώς και πληροφορίες για τον τρόπο αντιμετώπισης των θεμάτων βιώσιμης ανάπτυξης από τις κύριες θυγατρικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών του Ομίλου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας 2013 είναι ο δεύτερος κοινός Απολογισμός OTE – COSMOTE και είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς. Περισσότεροι από 50 εργαζόμενοι των δύο εταιρειών συμμετέχουν ενεργά στη σύνταξη και το σχεδιασμό του. Η στρατηγική και το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας, καθώς και το περιεχόμενο του κοινού Απολογισμού, βασίζονται στις θεμελιώδεις αξίες των εταιρειών OTE και COSMOTE και την εφαρμογή μεθοδολογιών και συστημάτων διαχείρισης Εταιρικής Υπευθυνότητας που διέπονται από διεθνή πρότυπα. Το περιεχόμενο του Απολογισμού Εταιρικής Υπευθυνότητας 2013 ενισχύθηκε σημαντικά, με αποτέλεσμα για πρώτη φορά ο Απολογισμός να πιστοποιηθεί με A+ από το Global Reporting Initiative (GRI).

Απαντώντας σε διάφορες ανάγκες
Το microsite του Απολογισμού για το 2013 έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει τις διαφορετικές ανάγκες των αναγνωστών, αλλά και διαφόρων οργανισμών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που ενδιαφέρονται για τις δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΤΕ και της COSMOTE, και τις οποίες συνυπολογίζουν στις καταναλωτικές ή επενδυτικές προτιμήσεις τους. Στόχος του online απολογισμού είναι η ευκολία πλοήγησης του χρήστη, αλλά και η χρήση διαδραστικών εργαλείων και εφαρμογών για την ευκολότερη κατανόηση του περιεχομένου, παρέχοντας:

•Πληροφόρηση και διαφάνεια σχετικά με τη στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας, τα αποτελέσματα των δράσεων αλλά και τις επιδόσεις των εταιρειών.
•Εύκολη πρόσβαση και δυνατότητα πλοήγησης του χρήστη / αναγνώστη.
• Διαφορετικούς τρόπους παρουσίασης των πληροφοριών με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού, infographics, διαγραμμάτων και διαδραστικών εργαλείων.
• Δυνατότητα επεξεργασίας των ποσοτικών στοιχείων, μέσα από τη χρήση του online εργαλείου «Data Charting Tool».
• Δυνατότητα αποθήκευσης offline του πλήρους περιεχομένου του Απολογισμού ή επιμέρους ενοτήτων.
Τα αποτελέσματα της επισκεψιμότητας του microsite ήδη είναι ενδεικτικά της ανταπόκρισης του κοινού στο νέο ηλεκτρονικό τρόπο παρουσίασής του. Ήδη από το πρώτο εξάμηνο, από την έκδοση του Απολογισμού, περισσότεροι από 3.000 χρήστες επισκέφτηκαν το microsite, σημειώνοντας πάνω από 15.000 προβολές των σελίδων του Απολογισμού. Η πλειονότητα των χρηστών προέρχεται από την Ελλάδα, ενώ το site προσέλκυσε και αρκετούς χρήστες από την υπόλοιπη Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία.

Συμμετοχή εργαζομένων
Ο Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας 2013 παρουσιάζει συνοπτικά στοιχεία για τις εταιρείες του Ομίλου ΟΤΕ, καθώς και πληροφορίες για τον τρόπο αντιμετώπισης των θεμάτων βιώσιμης ανάπτυξης από τις κύριες θυγατρικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών του ομίλου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Εκτός από την κοινή Ομάδα Εταιρικής Υπευθυνότητας ΟΤΕ-COSMOTE, με πάνω από 50 εκπροσώπους από όλες τις επιχειρησιακές μονάδες, 24 μέλη της Διοίκησης, από διαφορετικές επιχειρησιακές μονάδες, συμμετείχαν στην ιεράρχηση των ουσιαστικών θεμάτων για τη βιώσιμη ανάπτυξη των εταιρειών. Στόχος είναι η βελτίωση του τρόπου προσέγγισης των βασικών θεμάτων εταιρικής υπευθυνότητας.

Την ευθύνη και το συντονισμό των εργασιών για τον Απολογισμό φέρει η Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου ΟΤΕ, μέσω της Υποδιεύθυνσης Εταιρικής Υπευθυνότητας Σταθερής και Κινητής.  Ο Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας 2013 είναι ο δεύτερος κοινός Απολογισμός OTE – COSMOTE, σε συνέχεια του πρώτου κοινού απολογισμού του 2012 και των αντίστοιχων απολογισμών που δημοσίευαν οι εταιρείες, από το 2005 έως το 2011.

Τόπος δράσης
Ο Απολογισμός καλύπτει τις λειτουργίες και τη δραστηριότητα του ΟΤΕ και της COSMOTE στην Ελλάδα.

Χρονική διάρκεια
Ο Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας 2013 του ΟΤΕ και της COSMOTE καλύπτει την περίοδο από 1 Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2013.

O  Όμιλος ΟΤΕ
Ο ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός πάροχος στην Ελλάδα και μία από τις πέντε μεγαλύτερες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σύμφωνα με την κεφαλαιοποίηση. Ο  Όμιλος ΟΤΕ είναι ένας εκ των κορυφαίων τηλεπικοινωνιακών ομίλων στη νοτιοανατολική Ευρώπη με παρουσία σε τρεις χώρες και ανθρώπινο δυναμικό που αγγίζει τους 13.500 εργαζόμενους. Συμβάλλει στην εξέλιξη και την ανάπτυξη της χώρας, παραμένοντας ο μεγαλύτερος εθνικός επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές, επεκτείνοντας διαρκώς τα Δίκτυα Νέας Γενιάς. Σήμερα, χάρη στον  Όμιλο ΟΤΕ σχεδόν το 70% του πληθυσμού απολαμβάνει κάλυψη 4G στην κινητή τηλεφωνία. Πρόσφατα ξεκίνησε και η διάθεσή 4G+, ενώ περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά έχουν πρόσβαση σε υπερυψηλές ταχύτητες VDSL.

Αναδημοσίευση από την 5η Ειδική Έκδοση CSR Reports

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ