Global Sustain: People – Planet – Profit

Ο Απολογισμός Αειφορίας της Global Sustain αντανακλά τη στάση της εταιρείας ως ενεργού και υπεύθυνου πολίτη, αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος της επιχειρησιακής στρατηγικής με βάση το τρίπτυχο people-planet-profit, ως γνήσιος πρεσβευτής  της αειφορίας.

Ο Απολογισμός Αειφορίας είναι στην αγγλική γλώσσα και αναφέρεται στην περίοδο 1/1/2013 – 31/12/2013, έχει συνταχθεί σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Global Reporting Initiative (GRI – έκδοση G3.1) και του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (UN Global Compact), είναι GRI checked level C+, ενώ έχει λάβει ολική εξωτερική διασφάλιση από τον ανεξάρτητο φορέα  ΤÜV Austria Hellas.

Η Global Sustain έχει συνυπογράψει τις Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου, αποτελεί ιδρυτικό μέλος του τοπικού δικτύου για το Οικουμενικό Σύμφωνο από το 2008, στο οποίο ο Διευθύνων Εταίρος της αποτελεί μέρος της συντονιστικής γραμματείας, ενώ είναι και μέλος του βελγικού δικτύου του Οικουμενικού Συμφώνου.

Οι πυλώνες δράσης που καλύπτει ο Απολογισμός είναι: Αγορά, Ανθρώπινο Δυναμικό, Κοινωνία και Περιβάλλον.

Αγορά
Η εταιρεία το 2013 αύξησε τον κύκλο εργασιών της σε σχέση με το 2012 κατά 17,09%, χρηματοδότησε δύο προγράμματα ΜΚΟ, εμπλούτισε τις υπηρεσίες της και αύξησε τον αριθμό των μελών της, λειτουργώντας πάντα με διαφάνεια και υπευθυνότητα απέναντι στα ενδιαφερόμενα μέρη. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι το 82,6% των συμμετεχόντων σε σχετική έρευνα ικανοποίησης πιστεύει ότι η εταιρεία ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του.

Ανθρώπινο δυναμικό
Οι άνθρωποι αποτελούν το πιο σημαντικό στοιχείο για την ανάπτυξη της εταιρείας, γι’ αυτό η σωστή αξιοποίηση αλλά και η επένδυση στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξή τους μέσα από την εκπαίδευση και την εφαρμογή συστήματος αξιολόγησης,  βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της. Το 2013 η Global Sustain διατήρησε τον αριθμό του προσωπικού της, διασφαλίζοντας παράλληλα τη συμμόρφωση με τον Κώδικα Ηθικής και Επαγγελματικής Δεοντολογίας της εταιρείας.

Κοινωνία
Με πνεύμα κοινωνικής αλληλεγγύης, η εταιρεία στο τέλος κάθε χρόνου χρηματοδοτεί δύο προγράμματα ΜΚΟ, με σκοπό να στηρίξει το έργο τους, προβάλλοντας παράλληλα τις δράσεις τους. Το 2013 χρηματοδοτήθηκαν τα προγράμματα: «Εκπαίδευση και θεραπεία μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών» της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ) και «Κοινωνική στήριξη ηλικιωμένων» της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ». Ακόμα, η εταιρεία αναπτύσσει εθελοντική δράση, ενισχύοντας κοινωφελείς πρωτοβουλίες σε συνεργασία με οργανισμούς αλλά και εταιρείες-μέλη της.

Περιβάλλον
Η Global Sustain έχει δημιουργήσει μια περιβαλλοντική πολιτική εστιάζοντας στην ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος μέσω:
α) της ανακύκλωσης υλικών,
β) της ανθρακικής ουδετεροποίησης (η εταιρεία έχει αντισταθμίσει πλήρως τους ρύπους για τη λειτουργία της)
γ) της μείωσης κατανάλωσης ενέργειας και νερού.

Επιπλέον, η εταιρεία προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τους πελάτες, προμηθευτές και κοινωνικούς της εταίρους σε θέματα που έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος και την ενεργειακή αποδοτικότητα.

Αναδημοσίευση από την 5η Ειδική Έκδοση CSR Reports

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ