Global Compact Network Hellas: Επανεκλογή του Μιχάλου Σπάνου

    Για δεύτερη φορά επανεξελέγη μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας του Global Compact Network Hellas ο κ. Μιχάλης Σπανός, Διευθύνων Εταίρος της Global Sustain.

    Η πολυετής επαγγελματική ενασχόληση του κ. Σπανού με θέματα εταιρικής υπευθυνότητας και αειφορίας, καθώς και η συνεχής υποστήριξη επιχειρήσεων και οργανισμών στην ενσωμάτωση και υλοποίηση των 10 Αρχών του Global Compact (GC) είναι ενδεικτικά της δράσης του για τη στήριξη και προώθηση του GC σε οργανισμούς αλλά και επιχειρήσεις.

    Η συμμετοχή του Μιχάλη Σπανού στη Συντονιστική Γραμματεία αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στο έργο του Τοπικού Δικτύου και στη διάχυση των Αρχών του Global Compact στην Ελλάδα, ειδικά μέσα από το νέο του ρόλο ως εμπειρογνώμονας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Έρευνας, Επιστήμης και Καινοτομίας) για τη διαμόρφωση της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με τη συμβολή της στην υλοποίηση και χρηματοδότηση των Στόχων Αειφόρου Ανάπτυξης του ΟΗΕ (UN Sustainable Development Goals – SDGs).

    Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας έχουν ως εξής:

    Υποψήφιοι Έλαβαν
    Μιχάλης Σπανός  (Global Sustain) 23
    Μάρκος Λουκογιαννάκης (Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη) 16
    Ιωάννης Ψαρράς (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) 8
    Έφη Παπαστύλου (P-I-O Philanthropy International Organization ) 5
    Δημήτρης Κατσαρέλλος (New York College) 3

    Οι δύο πρώτοι σε ψήφους υποψήφιοι εκλέχθηκαν για δύο χρόνια να συμμετάσχουν στην πενταμελή Συντονιστική Γραμματεία του Global Compact Network Hellas. Η Γραμματεία αποτελείται επίσης από δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του CSR Hellas, ενώ Πρόεδρος της Γραμματείας είναι ο εκάστοτε Πρόεδρος του CSR Hellas.

    Αρμοδιότητες της Γραμματείας είναι :

    • Η ενημέρωση για γενικά θέματα που έχουν σχέση με τη συμμετοχή στο Global Compact και το τοπικό δίκτυο.
    • Ο προγραμματισμός, η οργάνωση και η επικοινωνία εκδηλώσεων που έχουν στόχο την προώθηση των δέκα αρχών του Οικουμενικού Συμφώνου στην Ελληνική επιχειρηματική κοινότητα.
    • Η διεύρυνση του Δικτύου με τη συμμετοχή και άλλων νέων μελών.
    • Η σύγκλιση συνάντησης των μελών του κ.λπ.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ