CSR Hellas: Όλες οι λεπτομέρειες για το μεγάλο συνέδριο

C

Με το μεγάλο επετειακό συνέδριο Growing on Ethics / Last Call to Action for Europe 2020”, το CSR Hellas (Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη) γιορτάζει τα 15 χρόνια λειτουργίας του, αναδεικνύει το ρόλο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις και προσκαλεί τις ελληνικές επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις σημαντικές δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Διακήρυξης για την ΕΚΕ (Enterprise 2020 Manifesto), με στόχο τη δημιουργία μιας πιο δίκαιης και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνίας.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015 στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Οι ενότητες των συζητήσεων που θα πραγματοποιηθούν ανταποκρίνονται στην πρόθεση πολλών επιχειρήσεων να κάνουν τις δραστηριότητές τους βιώσιμες και αειφόρες, αλλά και στις προσδοκίες των καταναλωτών, επενδυτών και συνεργατών ότι η μακροπρόθεσμη κερδοφορία πρέπει να συμβαδίζει με δεοντολογική συμπεριφορά. Ο διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων επικεντρώνεται στους εξής άξονες:

  • Ηγεσία και Επιχειρηματική Ηθική
  • Διαφάνεια και Ανθρώπινα Δικαιώματα
  • Καινοτομία, Αειφορία και Βιώσιμη Ανάπτυξη
  • Απασχολησιμότητα, Δεξιότητες και Προσόντα

 

Με το συγκεκριμένο Συνέδριο, η Ελλάδα γίνεται ο πρώτος προορισμός που παίρνει τη σκυτάλη για την ανάδειξη του Enterprise 2020 Manifesto (http://csrhellas.eu/?p=11736) μετά την παρουσίασή του στο Μιλάνο.

Ο κ. Stefan Crets, Εκτελεστικός Διευθυντής του CSR Europe, δηλώνει για το Συνέδριο: «Tο Συνέδριο “Growing on Ethics / Last Call to Action for Europe 2020” θα φέρει κοντά τις επιχειρήσεις που εφαρμόζουν την Ευρωπαϊκή Διακήρυξη για την ΕΚΕ (Enterprise  2020 Manifesto), από όλη την Ελλάδα. Η Διακήρυξη καλεί τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις να εργαστούν μαζί και να ενεργοποιηθούν πάνω στις εξής τρεις στρατηγικές προτεραιότητες, τα επόμενα πέντε χρόνια μέχρι το 2020:

  • Να γίνει η απασχολησιμότητα και η κοινωνική ένταξη προτεραιότητα των διοικητικών συμβουλίων και του management των εταιριών
  • Να ενεργοποιηθούν οι εταιρείες, ώστε να συμβάλλουν ως αφοσιωμένοι εταίροι μαζί με τις τοπικές κοινωνίες, τις πόλεις και τις περιοχές που δραστηριοποιούνται, στην ανάπτυξη και εφαρμογή νέων βιώσιμων μεθόδων παραγωγής, κατανάλωσης και βιοπορισμού
  • Να τοποθετήσουν τη διαφάνεια και τον σεβασμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην καρδιά του επιχειρείν.

Η Διακήρυξη αναπτύχθηκε από το CSR Europe μαζί με το CSR Hellas και τα εθνικά Δίκτυα για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη από όλη την Ευρώπη, ως απάντηση στις προκλήσεις που έθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική για το 2020, η οποία απαιτεί έξυπνη, βιώσιμη και συνολική ανάπτυξη. »

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν σημαντικές προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό όπως η κα Celia Moore, Chairperson του CSR Europe, ο κ. Stefan Crets, Εκτελεστικός Διευθυντής του CSR Europe, ο κ. Δημήτρης Βλάσης, Επικεφαλής του Corruption and Economic Crime Branch – United Nations Office on Drugs and Crime, ο κ. Γιώργης Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνου, ο κ. Ευθύμιος Βιδάλης, Πρόεδρος του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, η Δρ. Έφη Μπάσδρα του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και πολλοί άλλοι.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί η βράβευση των νικητήριων ομάδων του 2ου Φοιτητικού Διαγωνισμού για την ΕΚΕ «Νίκος Αναλυτής» (http://csrhellas.eu/?page_id=10976) με θέμα εργασιών «Ο ρόλος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στο Επιχειρείν, ως μοχλός ανάπτυξης». Πρόκειται για ένα θεσμό που συνδιοργανώνεται από κοινού με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Το Συνέδριο “Growing on Ethics / Last Call to Europe 2020” θα μεταδοθεί και μέσω LiveStreaming.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ