ΙΣΝ: Δωρεά για την προσφυγική κρίση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ενέκρινε σήμερα δωρεά ύψους €750.000 προς τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (MSF Hellas) και τη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης (International Rescue Committee), για τη στήριξη των προσπαθειών έκτακτης βοήθειας που έχουν αναπτύξει, με στόχο την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης σε νησιά του Βορείου Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στη Βόρεια Ελλάδα.

Έπειτα από εσωτερική αξιολόγηση τόσο της συνεχώς επιδεινούμενης ανθρωπιστικής κατάστασης, όσο και των μη κερδοσκοπικών οργανισμών που δραστηριοποιούνται ενεργά στην παροχή έκτακτης υποστήριξης, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανταποκρίνεται στην ανάγκη για αυξημένη ανθρωπιστική και έκτακτη βοήθεια. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης είναι οργανισμοί με τους οποίους το ΙΣΝ έχει συνεργαστεί σε πολλαπλές περιπτώσεις στο παρελθόν, για την παροχή υποστήριξης και έκτακτης βοήθειας σε ανθρώπους σε ανάγκη, σε ολόκληρο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 4-5 μηνών, οι οργανισμοί αυτοί έχουν εδραιώσει την παρουσία τους στα νησιά εισόδου, παρέχοντας ζωτική βοήθεια και δωρεάν υπηρεσίες στους πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένων ιατρικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, υπηρεσιών καθαρισμού, διανομής ειδών πρώτης ανάγκης, και βελτίωσης των συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης, σε στενή συνεργασία με τις τοπικές αρχές.

 «Η τρέχουσα κατάσταση έχει φτάσει σε ιδιαίτερα κρίσιμα επίπεδα», δήλωσε ο Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. «Το Ίδρυμα αναγνωρίζει την ανάγκη για επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια. Έχουμε πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι, το μέγεθος της κρίσης είναι τέτοιο, που απαιτεί μία πολύ ευρύτερη και θεσμική, συνεργατική παρέμβαση και προσέγγιση. Πιστεύουμε, όμως, ότι η εκτεταμένη εμπειρία και των δύο αυτών οργανισμών στην αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, μπορεί να επιφέρει άμεσα θετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που αυτή τη στιγμή αποτελεί προτεραιότητα».

Παράλληλα με τις δωρεές προς τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και τη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης, το ΙΣΝ υποστηρίζει επίσης τις προσπάθειες οργανισμών που έχουν αναλάβει μικρότερης κλίμακας ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες, όπως το πρόσφατο έργο ειδικής αποστολής ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, που μετέβη στη Μυτιλήνη και το Αγαθονήσι στις αρχές Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με την ΜΚΟ Αναγέννηση & Πρόοδος, στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων του Υπουργείου Υγείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ