PRAKSIS: Παρουσιάστηκε η One-up

Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015 & ώρα 12:00 στο Impact Hub Athens πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της πλατφόρμας Oneup η οποία αποτελεί ένα καινοτόμο Crowdfunding εργαλείο του προγράμματος Βusiness Coaching Center που υλοποιείται από την PRAKSIS.

Στην εκδήλωση, νέοι επιχειρηματίες παρουσίασαν τη διαδρομή τους από τον κοινωνικό αποκλεισμό στην Ελλάδα της κρίσης έως τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Business Coaching Center, την ανάπτυξη του δικου τους επιχειρηματικού πλάνου και τη συμμετοχή της καμπάνιας τους στην πλατφόρμα Oneup.

Ο κ. Τζανέτος Αντύπας Πρόεδρος της MKO PRAKSIS, παρουσίασε τους στόχους, την εμβέλεια καθώς και τον ωφελούμενο πληθυσμό από τις δράσεις της οργάνωσης. Στη συνέχεια αναφέρθηκε εκτενώς στη λειτουργία και τα αποτελέσματα του προγράμματος Βusiness Coaching Center το οποίο στοχεύει στην υποστήριξη ανέργων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και την αρωγή αυτών μέσα από την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, με τη δημιουργία μικρών επιχειρήσεων. Συνολικά από την έναρξη του προγράμματος το Μάρτιο του 2014, έχουν εξυπηρετηθεί περίπου 100 άτομα, από τα οποία το 70% έχει ολοκληρώσει το εκπαιδευτικό κομμάτι του προγράμματος και έχει  λάβει σημαντικά εφόδια για την επόμενη φάση της ζωής του, ενώ περίπου το 35% είναι έτοιμο να ξεκινήσει ή έχει ξεκινήσει ήδη τη δική του επιχείρηση.

Ο κ.Thomas Pierce Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων της Αμερικάνικης Πρεσβείας στην Αθήνα, μίλησε για τη στήριξη που παρέχει η Πρεσβεία σε προγράμματα που υλοποιούνται με σκοπό την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης και την προώθηση της κοινωνικής ανάπτυξης και της απασχόλησης. Ειδικά αναφέρθηκε στο πρόγραμμα  Βusiness Coaching Center το οποίο με τη βοήθεια αμερικανών ειδικών έχει βοηθήσει άνεργους/ες Έλληνες και Ελληνίδες να εξελίξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες. Τόνισε το γεγονός ότι η εκδήλωση αυτή αποτελεί τον εορτασμό της επιτυχίας αρκετών συμμετεχόντων να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όσους ακολουθούν.

Ο κ. Paul Kidner Συντονιστής του Προγράμματος Business Coaching Center, παρουσίασε τη λειτουργία της πλατφόρμας One-up η οποία είναι ένα crowd-funding εργαλείο της ΜΚΟ PRAKSIS και έχει σκοπό να προσφέρει στους εκκολαπτόμενους επιχειρηματίες εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης προκειμένου να βοηθηθούν με το αρχικό κεφάλαιο που απαιτείται για την εκκίνηση της επιχείρησης. Τόνισε το  γεγονός ότι είναι η πρώτη πλατφόρμα στην Ελλάδα που δέχεται πιστωτικές κάρτες και επιπλέον μπορεί να παρέχει πάνω από το 98% των δωρεών απευθείας στον επιχειρηματία. Τέλος αναφέρθηκε στην ανάπτυξη της crowd-funding αγοράς η οποία θα δώσει ευρεία πρόσβαση σε εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, για την υποστήριξη των νέων επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ