EUROCERT: Επαλήθευση ανθρακικού αποτύπωματος του ΔΑΑ

Με επιτυχία ολοκλήρωσε η EUROCERT την επιθεώρηση επαλήθευσης του ανθρακικού αποτυπώματος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών για το έτος αναφοράς 2014. Η επαλήθευση που πραγματοποίησαν έμπειρα κι εξειδικευμένα στελέχη της Eurocert καλύπτει τόσο τις άμεσες όσο και τις έμμεσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και το σύνολο των δραστηριοτήτων του αερολιμένα.

Πιο ααλυτικά, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συμμετέχει στο Πρόγραμμα Airport Carbon Accreditation, που έχει σκοπό να βοηθήσει τα αεροδρόμια να μειώσουν το ανθρακικό τους αποτύπωμα μέσω της εφαρμογής σχεδίων διαχείρισης εκπομπών αερίων θερμοκηπίου. Στο πλαίσιο αυτό, καταγράφει και παρακολουθεί τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και υλοποιεί κάθε χρόνο δράσεις για τη μείωση των εκπομπών του και τον περιορισμό της συμβολής του στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Το Πρόγραμμα αποτελείται από 4 επίπεδα (Mapping, Reduction, Optimisation και Neutrality) ανάλογα με τον βαθμό εμβάθυνσης στην διαχείριση του ανθρακικού αποτυπώματος.

H επιτυχής ολοκλήρωση της επιθεώρησης συνοδεύτηκε από την έκδοση Έκθεσης και Δήλωσης Επαλήθευσης και Συμμόρφωσης σύμφωνα με τις απαιτήσεις των:

  • AIRPORT CARBON ACCREDITATION
  • GHG PROTOCOL
  • EN ISO 14064-1:2012

Επιπλέον, βάσει της δήλωσης επαλήθευσης της EUROCERT, η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την έκδοση πιστοποιητικού διαπίστευσης από το Airport Carbon Accreditation που επιβεβαιώνει ότι οι διαδικασίες διαχείρισης του ανθρακικού αποτυπώματος του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» καλύπτουν τις απαιτήσεις του ‘OPTIMISATION LEVEL’.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ