My World από ΟΗΕ και ΙΟΑΣ Πάνος Μυλωνάς

Με αφορμή την ημέρα «Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων» (15/11) και τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ημέρα που το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» ξεκίνησε στη χώρα μας την εκστρατεία ενημέρωσης για την έρευνα του ΟΗΕ «MY World» – «Ο κόσμος μου. Πες μας για τον κόσμο που θα ήθελες» (UN Millennium Development Campaign MY World).

Το MY World είναι μια παγκόσμια έρευνα που αφορά στους πολίτες, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και των εταίρων τους. Στόχος της είναι μέσω διαδικτυακών και μη μεθόδων να συγκεντρώσει, τις προτεραιότητες και τις απόψεις των ανθρώπων, έτσι ώστε οι παγκόσμιοι ηγέτες να μπορούν να ενημερώνονται, κατά τη διαδικασία ορισμού της νέας αναπτυξιακής ατζέντας για τον κόσμο.

Το Ινστιτούτο προσβλέποντας σε ένα καλύτερο κόσμο όπου οι επιθυμίες και οι γνώμες των πολιτών λαμβάνονται υπ’ όψιν στη χάραξη των πολιτικών της δεκαετίας (UN Millennium Development Goals) διεξήγαγε την εν λόγω έρευνα στην Ελλάδα και σε χώρες που δραστηριοποιείται με συνεργάτες του, παρακινώντας τους πολίτες, νέους, γονείς και κάθε ηλικίας άτομα, να δηλώσουν την άποψή τους και τις προτιμήσεις τους για το τι επιθυμούν κατά προτεραιότητα στέλνοντας στον ΟΗΕ το μήνυμά τους μέσα από το διαδίκτυο και από έντυπα ψηφοδέλτια (ballots).

Από τους 8.500 Ελληνες που έλαβαν μέρος στην έρευνα το θέμα «Καλύτεροι Δρόμοι & Συνθήκες Μετακίνησης» βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων τους (4.664) με τα ζητήματα της «Καλής εκπαίδευσης» (4.662) και «Καλύτερης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης» (4.354) να ακολουθούν με ελάχιστη διαφορά ψήφων.

Επίσης ζητήματα όπως «Καλύτερες ευκαιρίες για εργασία», «Δράση κατά της κλιματικής αλλαγής», «Κυβέρνηση με εντιμότητα και ανταπόκριση» και «Προστασία ενάντια στο έγκλημα και στη βία» είναι θέματα που οι Έλληνες θεωρούν σημαντικά για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των.

Δεδομένου του αποτελέσματος με προτεραιότητα να δίνεται στο θέμα «Καλύτεροι Δρόμοι & Συνθήκες Μετακίνησης», ευελπιστούμε και στη χώρα μας να αποτελέσει προτεραιότητα η ενίσχυση του θέματος των ασφαλέστερων μετακινήσεων και των δρόμων που θα συμβάλλουν στη μείωση και πρόληψη των τροχαίων συμβάντων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ