ΣΕΦ: Ζητά παράταση για τις εγγυητικές επιστολές έργων ΑΠΕ

Ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνου Σκουρλέτη, προκειμένου να δοθεί παράταση στην ημερομηνία κατάθεσης των εγγυητικών επιστολών για έργα ΑΠΕ μέχρις ότου ξεκαθαρίσει το νέο θεσμικό τοπίο.

Όπως εξηγεί ο Σύνδεσμος, στο άρθρο 34 του Ν.4342/2015 ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση εγγυητικών επιστολών για έργα ΑΠΕ η 29η/2/2106.

Ωστόσο, σημειώνει ότι τα ώριμα έργα φωτοβολταϊκών, για τα οποία εκκρεμεί η κατάθεση εγγυητικής επιστολής, αναμένουν το νέο θεσμικό πλαίσιο ενίσχυσης και ειδικότερα τις ρυθμίσεις για τη διενέργεια μειοδοτικών διαγωνιστικών διαδικασιών, ρυθμίσεις που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη από το ΥΠEΝ.

Ως εκ τούτου, ο ΣΕΦ τονίζει ότι οι εν δυνάμει επενδυτές βρίσκονται σε αδιέξοδο αφού είτε θα πρέπει να περιμένουν τα νέα δεδομένα για να κρίνουν αν θα προχωρήσουν ή όχι (χάνοντας έτσι τους όρους σύνδεσης, αφού δεν θα καταθέσουν εγγυητική επιστολή ως τις 29/2/2016), είτε να ρισκάρουν να πληρώσουν την εγγυητική επιστολή (με κίνδυνο κατάπτωσής της) χωρίς να γνωρίζουν καν αν οι μελλοντικοί όροι οδηγούν σε βιώσιμες επενδύσεις.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΕΦ καλεί τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να παρατείνει την ημερομηνία κατάθεσης των εγγυητικών επιστολών, ώσπου να οριστούν οι λεπτομέρειες της πρώτης πιλοτικής διαγωνιστικής διαδικασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ