Ericsson: Τιμή στον CEO για την ανθρωπιστική του δράση

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (WFP) τιμά τον Hans Vestberg, President & Chief Executive Officer της Ericsson, για το πρωτοποριακό έργο της Ericsson, να παρέχει τηλεπικοινωνιακές λύσεις προς την στήριξη της ανθρωπιστικής δράσης.

Το Hunger Hero 2016 βραβείο απονεμήθηκε στον Hans Vestberg,κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνέδριου του World Economic Forum στο Νταβός της Ελβετίας.

Τα τελευταία 15 χρόνια, η Ericsson παρέχει ζωτικής σημασίας υποστήριξη, κινητής επικοινωνίας σε οργανισμούς ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως το WFP, κατά τη διάρκεια  ανθρωπιστικών αποστολών, μέσω του παγκόσμιου εθελοντικού προγράμματος των εργαζομένων της, Ericsson Response. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 150 εργαζόμενους, ειδικά εκπαιδευμένους στην αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Το Ericsson Response έχει ενεργό δράση μέχρι στιγμής σε περισσότερες από 40 προσπάθειες ανθρωπιστικής βοήθειας, σε περισσότερες από 30 χώρες.

Μόνο για την περασμένη χρονιά, η Ericsson δούλεψε στενά με το WFP μέσω συμπλέγματος επείγουσων τηλεπικοινωνιών και απασχόλησε 34 φορές εθελοντές για την στήριξη της περίπτωσης Έμπολα, καθώς και σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε Vanuatu, Nepal, Iraq και South Sudan.

“Ο Hans Vestberg είναι ένας πραγματικός πρωταθλητής των Στόχων της Αειφόρου Ανάπτυξης,” δηλώνει ο Ertharin Cousin, Executive Director του WFP. “Ενώ η Ericsson και οι εργαζόμενοί της είναι λαμπρά παραδείγματα του είδος των συνεργασιών από τον ιδιωτικό τομέα, που έχουν ζωτική σημασία για την επίτευξη μηδενικής πείνας έως το 2030.”

Κατά την αποδοχή του βραβείου, ο Hans Vestberg δήλωσε, “Είμαι βαθιά συγκινημένος που αποδέχομαι αυτό το βραβείο για λογαριασμό του Ericsson Response προγράμματος και των αφοσιωμένων εργαζομένων, οι οποίοι έχουν εργαστεί ακούραστα ως εθελοντές κατά τη διάρκεια των τελευταίων 15 ετών. Το Ericsson Response είναι η ναυαρχίδα του “Technology for Good” προγράμματος, αξιοποιώντας την τεχνολογική μας πρωτοπορία σε συνδυασμό με την ικανότητα, το πάθος και την αφοσίωση των εργαζομένων μας, να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις, παρέχοντας λύσεις σε ανθρωπιστική ανταπόκριση παγκοσμίως. Το πρόγραμμα εκφράζει αληθινά την κουλτούρα και τη ψυχή του τι πρεσβεύει η Ericsson.” 

“Με τις γνώσεις μας και το ICT χαρτοφυλάκιο μας, καθώς και του εύρους των χωρών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε αυτήν τη στιγμή, η Ericsson βρίσκεται στη μοναδική θέση να ενεργοποιήσει και να υποστηρίξει μια σειρά αναγκών σε εποχές σαν και αυτήν- και από τους ηγέτες μας, στους εργαζόμενους εθελοντές μας, αισθανόμαστε την ηθική υποχρέωση να παρέχουμε αυτή την υποστήριξη”, πρόσθεσε ο Hans Vestberg.

Η Ericsson έχει επίσης δεσμευθεί για την επίτευξη των Αειφόρων Αναπτυξιακών Στόχων των Ηνωμένων Εθνών (UN SDGs) – μια σειρά εκστρατειών με στόχο παγκόσμια ζητήματα, όπως η εξάλειψη της πείνας, της φτώχειας, της ανισότητας των φύλων και άλλων ζητημάτων, που μπορούν να ενισχυθούν με μοναδικό τρόπο από ICT τεχνολογίες, σε παγκόσμια κλίμακα.

Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης World Leaders Dinner στη σκηνή του WFP.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ