Google: Δράση για ένα καλύτερο διαδίκτυο

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Ασφαλούς Ημέρας Διαδικτύου, το Saferinternet.gr σε συνεργασία με τη Google και με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργανώνουν σήμερα εκδήλωση στο Γραφείο του ΕΚ, όπου θα παρουσιάσουν τη νέα πλατφόρμα ανάδειξης της Ελλάδας Youth4Greece” (www.youth4greece.gr). Με τη βοήθεια αυτής της πλατφόρμας, το Saferinternet.gr και η  Google προσκαλούν μαθητές  από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης να συνεργαστούν και με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, να δημιουργήσουν ένα καλύτερο Διαδίκτυο!

Συγκεκριμένα, το “Youth4Greece’ έχει ως στόχο να προβάλλει την Ελλάδα μέσα από τα μάτια των παιδιών και των εφήβων. Η πρωτοβουλία ενθαρρύνει τους νέους να δημιουργήσουν αμιγώς πρωτότυπα βίντεο σε σχέση με τα αξιοθέατα του τόπου τους – ιστορικά, πολιτιστικά, φυσικής ομορφιάς – τοπικές εκδηλώσεις και συνταγές, για να αναδείξουν τη μοναδικότητα κάθε σημείου της χώρας μας. Το περιεχόμενο της πλατφόρμας που φιλοξενείται από την Google και το YouTube, υλοποιήθηκε  από το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Σήμερα παρουσιάζεται ο πρώτος κύκλος πρωτότυπων βίντεο που δημιούργησαν οι μαθητές, ενώ παραμένει ανοιχτή η πρόσκληση σε ακόμη περισσότερα σχολεία στην Ελλάδα να γίνουν «Πρεσβευτές» της πρωτοβουλίας, μέχρι την ολοκλήρωσή της στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, θα παρουσιαστεί επίσης η δράση δημιουργίας ποίησης για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο Διαδίκτυο, με τη συμμετοχή του Πάνελ Νέων του Saferinternet.gr. Παιδιά και έφηβοι από όλη τη χώρα δημιούργησαν ποίηση για ένα φαινόμενο που έχει λάβει διαστάσεις σε όλη την Ευρώπη τον τελευταίο καιρό. Τέλος, το Saferinternet.gr θα παρουσιάσει περαιτέρω δραστηριότητες για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση μαθητών και εκπαιδευτικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ