GetOnline Week 2016: Απόκτησε ψηφιακές δεξιότητες & γίνε ανταγωνιστικός!

Πώς μπορεί ένας νέος άνεργος να μάθει να συντάσσει σωστά το βιογραφικό του; Να αποκτήσει γνώσεις κατασκευής ιστοσελίδων ή να ενισχύσει τις ψηφιακές του δεξιότητες και στη συνέχεια να τις πιστοποιήσει, ώστε να είναι πιο ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας;

Η HePIS σε συνεργασία με τη Microsoft Eλλάς καλεί όλους τους νέους να συμμετάσχουν σε μία σειρά δράσεων για την ενίσχυση των επαγγελματικών τους δεξιοτήτων, και απαντούν σε όλα τα ερωτήματα που τους απασχολούν, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας GetOnline Week 2016.

Το GetOnline Week είναι μια ετήσια εκστρατεία, που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους Ευρωπαίους πολίτες να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, έτσι ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας. Από το 2010, περισσότεροι από 800.000 νέοι από όλη την Ευρώπη έχουν ενισχύσει τις δεξιότητες τους συμμετέχοντας σε σχετικά προγράμματα” αναφέρει ο Πρόεδρος της HePIS κ. Νίκος Φαλδαμής.

H HePIS είναι εθνικός εταίρος του GetOnline Week 2016 για την Ελλάδα, και υλοποιεί προγράμματα για ανέργους, όπως εκπαιδευτικά σεμινάρια εκμάθησης κατασκευής ιστοσελίδων, συνεδρίες σύνταξης βιογραφικού, συνεδρίες με μέντορες ενώ στο πλαίσιο αυτής διαθέτει 300 πιστοποιήσεις και προγράμματα e-learning για δωρεάν εκπαίδευση, εξέταση και πιστοποίηση σε βασικές δεξιότητες Πληροφορικής.

Αναλυτικά προσφέρονται:

Εκπαίδευση: Θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια εκμάθησης κατασκευής ιστοσελίδων (HTML, CSS, Javascript) σε 100 υποψήφιους διάρκειας 30 ωρών. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν σε κέντρα εκπαίδευσης στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο ακόλουθο link. Η δράση αφορά νέους ηλικίας έως 28 ετών, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί σε ανέργους.

Συνεδρίες σύνταξης βιογραφικού: Διοργάνωση σεμιναρίων σύνταξης βιογραφικού μέσω skype μέσα από τα οποία 350 υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να συντάξουν το βιογραφικό τους με την υποστήριξη εξειδικευμένων στελεχών στην ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού. Προτεραιότητα θα δοθεί σε μακροχρόνια άνεργους ενώ οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους στο ακόλουθο link.

Πιστοποιήσεις του νέου ECDL και προγράμματα e-learning: Θα διατεθούν 300 πιστοποιήσεις και προγράμματα e-learning σε μακροχρόνια άνεργους για δωρεάν εκπαίδευση, εξέταση και πιστοποίηση σε βασικές δεξιότητες Πληροφορικής. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους στο ακόλουθο link. Οι πιστοποιήσεις αποτελούν ευγενική χορηγία του παγκόσμιου φορέα πιστοποίησης PEOPLECERT, ενώ τα προγράμματα εκπαίδευσης του εκπαιδευτικού οργανισμού ΜΑSTER Α.Ε.

Συνεδρίες Online Mentoring: Mέσω της πρωτοβουλίας της HePIS “Getcoding.gr”, νέοι ηλικίας έως 20 ετών μπορούν να έρθουν σε επαφή με καταξιωμένα στελέχη του κλάδου της Πληροφορικής όπου θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν τα χαρακτηριστικά των επαγγελμάτων στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών καθώς και να απευθύνουν ερωτήσεις σχετικές με το αντικείμενο σπουδών που σκέφτονται να επιλέξουν. Οι μέντορες προέρχονται από εταιρείες όπως η Μicrosoft, το Facebook, η Νokia, η Deutsche Telecom, η Εricsson όπως επίσης και από κορυφαία πανεπιστήμια, όπως το Imperial College και το University of Houston. Περισσότερες πληροφορίες καθώς και δηλώσεις συμμετοχής στο ακόλουθο link.

Η φετινή διοργάνωση της πανευρωπαϊκής εκστρατείας GetOnline Week 2016 υλοποιείται σε 27 χώρες της Ευρώπης και διοργανώνεται από τον πανευρωπαϊκό οργανισμό Telecentre Europe. Το GetOnline Week αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας «e-skills for jobs», η οποία διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους οργανισμούς European Schoolnet και Digital Europe.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ