Coca Cola Foundation: Δωρεά στο Venture Garden

Το Ίδρυμα της Coca Cola (The Coca-Cola Foundation), ανακοίνωσε την προσφορά δωρεάς ύψους $50,000 στο ελληνικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας “Venture Garden”, το οποίο υλοποιείται με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας. Η δωρεά αποτελεί μέρος της σταθερής δέσμευσης της Coca Cola για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, που αποτελεί κινητήριο δύναμη για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στη χώρα.

Το “Venture Garden” είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης και συμβουλευτικής καθοδήγησης μέσα από το οποίο νέοι, ανερχόμενοι επιχειρηματίες ανεξαρτήτως ηλικίας και ακαδημαϊκού ή επαγγελματικού υπόβαθρου, αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους, αποκτούν πρόσβαση σε ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο επιχειρηματικό δίκτυο και άμεση πρακτική εμπειρία. Το πρόγραμμα καλύπτει δύο βασικές ανάγκες του επιχειρείν στην Ελλάδα: εκπαίδευση, για το πώς μπορεί να μετατρέψει κάποιος μια ιδέα σε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό πλάνο και καθοδήγηση (mentoring) για την υλοποίησή του και την ανάπτυξη μιας κερδοφόρου επιχείρησης.

Το Venture Garden έχει δημιουργηθεί και υλοποιείται από κοινού από το ALBA Graduate Business School at the American College of Greece και το Anatolia School of Business at the American College of Thessaloniki με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας . Η Ελληνική Πρωτοβουλία ιδρύθηκε το 2012 από τον Muhtar Kent, τον Γιώργο Δαυίδ, τον Ανδρέα Ν. Λιβέρη, τον George P. Stamas και τον Γιώργο Μ. Λογοθέτη με στόχο να κινητοποιήσει την Ελληνική Διασπορά και την φιλελληνική κοινότητα να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα. Τo Venture Garden είναι ένα από τα πολλά προγράμματα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, που στόχο έχουν την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Από την έναρξή του, το Venture Garden έχει υποστηρίξει περισσότερους από 400 συμμετέχοντες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ περισσότεροι από 1.000 υποψήφιοι έχουν περάσει από τη διαδικασία αξιολόγησης και/ή έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια, ανοιχτά στο κοινό, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κόρινθο, την Καλαμάτα, το Βόλο και την Καβάλα. Παρ’ όλο που βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, το πρόγραμμα έχει καταφέρει να υποστηρίξει ενεργές ομάδες με κάποιες από αυτές να εξασφαλίζουν χρηματοδότηση και άλλες να διευρύνουν την βάση των πελατών και των υπαλλήλων τους.

«Πιστεύουμε στη δύναμη που έχει ο κάθε ένας ξεχωριστά να λειτουργεί ως καταλύτης στην πορεία της Ελλάδας προς την ανάκαμψη. Οι προσπάθειες της Coca Cola εστιάζουν στην υποστήριξη και την ενδυνάμωση του ελληνικού επιχειρηματικού πνεύματος, το οποίο με τη σειρά του, μπορεί να τονώσει και να δώσει ώθηση στην οικονομία και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. To πρόγραμμα Venture Garden δίνει την ευκαιρία σε ανερχόμενους επιχειρηματίες να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν τις πραγματικές τους δυνατότητες», δήλωσε η Νεκταρία Μητράκου, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας και Εταιρικών Υποθέσεων, Coca-Cola Hellas, με ευθύνη για την Ελλάδα,  την Κύπρο και την Μάλτα.

«Το πρόγραμμά μας έχει στόχο να διευκολύνει τις ιδέες που αξίζει να αναπτυχθούν και σ’ αυτή την κατεύθυνση συμβάλει και η δωρεά του Ιδρύματος της Coca Cola», συμπλήρωσε ο Μιχάλης Πρίντζος, Διευθυντής Προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας στην Ελλάδα. «Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε υποσχόμενα ταλέντα του επιχειρηματικού χώρου να μετατρέψουν τις δημιουργικές ιδέες και το πάθος τους σε επιχειρηματική πραγματικότητα και έτσι να εστιάσουμε στην ανάπτυξη, να υποστηρίξουμε τη δημιουργία θέσεων εργασίας και να εμπνεύσουμε ακόμα περισσότερους ανθρώπους να ανακαλύψουν νέες προοπτικές και να τολμήσουν, αψηφώντας τις προκλήσεις, το ταξίδι στον επιχειρηματικό κόσμο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ