Οικόπολις 2016: Στη Ρόδο η μεγάλη γιορτή απονομής

Όλα έτοιμα για τη  μεγάλη γιορτή της Τελετής απονομής των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ για το 2016, που θα γίνει στον πανέμορφο χώρο των πηγών Καλλιθέας στη Ρόδο, τα Σάββατο 4 Ιουνίου.

O Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ) αγκάλιασε τον θεσμό και η συνεργασία του Προέδρου της Σέργιου Αϊβαζή με τον σκηνοθέτη Νίκου Β. Κροντηρά, που έχει τον συντονισμό της Τελετής, οδήγησε στον μουσικό εμπλουτισμό της εκδήλωσης με τη συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας Ρόδου και της Φιλαρμονικής Ρόδου.

Η Μικτή Χορωδία Δήμου Ρόδου ιδρύθηκε το 1962 από την κ. Ξένη Έμνερ-Παπαχαλκίτου, η οποία ήταν και μαέστρος της ως το έτος 1998. Για είκοσι χρόνια, ήταν η μοναδική χορωδία της Ρόδου διαγράφοντας μια λαμπρή καλλιτεχνική τροχιά. Σε αυτό το διάστημα έδωσε εκατοντάδες συναυλίες τόσο στη Ρόδο όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποσπώντας βραβεία και διακρίσεις.

Από το έτος 2000, την ευθύνη της διεύθυνσης της χορωδίας έχει ο Μιχάλης Καλαεντζής. Υπό την εμπνευσμένη διεύθυνση του και τις συνεχείς προσπάθειες των μελών της, συνεχίζει να επιδεικνύει αξιοσημείωτη καλλιτεχνική παρουσία και έχει συμμετάσχει σε σημαντικές εκδηλώσεις και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες συνθέτες καθώς και με πολλούς γνωστούς Έλληνες τραγουδιστές,

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Ρόδου είναι η παλαιότερη φιλαρμονική του νησιού, που ιδρύθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1921 από το αθλητικό σωματείο ΔΙΑΓΟΡΑΣ (και κρατάει μέχρι σήμερα τα χρώματα του σωματείου στη στολή της).

Είναι η φιλαρμονική που παιάνισε την έπαρση της Ελληνικής σημαίας το 1947 στο ελεύθερο πλέον νησί.

Τα τελευταία 3 χρόνια εκτός από τις τυπικές υποχρεώσεις σε παρελάσεις, λιτανείες και άλλες εκδηλώσεις, πρωτοπορεί σε συναυλίες με μουσική του διεθνούς και Ελληνικού ρεπερτορίου, συμπράττοντας πολλές φορές με σπουδαίους Έλληνες και ξένους μουσικούς. Τον τελευταίο χρόνο επαναλειτούργησε (μετά από πάρα πολλά χρόνια) το παιδικό τμήμα για νέους μουσικούς.

Αρχιμουσικός της φιλαρμονικής Ρόδου είναι ο μαέστρος Δημήτρης Χαλκιάς.

Τα Βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ είναι ένας θεσμός που εδραιώθηκε από τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY, ο οποίος επιβραβεύει την Περιβαλλοντική Ευαισθησία για ενέργειες και έργα που υλοποιήθηκαν στη διάρκεια του προηγούμενου έτους με προσανατολισμό στην προστασία του Περιβάλλοντος.

Τα βραβεία απλώνονται σε πέντε τομείς, οι οποίοι είναι αφιερωμένοι σε Επιστημονικό έργο και Διπλωματική Εργασία για το Αστικό Περιβάλλον, σε περιβαλλοντικό έργο Οργανισμών και Κρατικών Υπηρεσιών, σε περιβαλλοντικό έργο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε αναφορές για το περιβάλλον από Μέσα Ενημέρωσης και σε περιβαλλοντικό έργο Επιχειρήσεων.

Φέτος η Τελετή απονομής των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2016 θα φιλοξενηθεί το βράδυ της 4ης Ιουνίου στις Πηγές Καλλιθέας στην Ρόδο, από τον Δήμο Ρόδου και την ΔΕΡΜ Α.Ε., με τη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ