Εκδήλωση για τις εξελίξεις στους τομείς της ελληνικής οικονομίας

Εκδήλωση με θέμα Breaking the bottleneckssteps towards sustainable growth διοργανώνουν από κοινού το London Business School Greek Alumni Association σε συνεργασία με το Stanford Club of Greece, την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016, από τις 14.00 στο Cotsen Hall της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών. Διεθνούς φήμης πανεπιστημιακοί καθηγητές και επιφανείς προσωπικότητες θα συζητήσουν την ανάγκη εξυγίανσης του τραπεζικού συστήματος και των κρατικών και κοινωνικών θεσμών, αλλά και το ρόλο της επιχειρηματικότητας στην πορεία προς την ανάκαμψη και τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή σημαντικών ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και στόχο έχει να παρέχει στους συμμετέχοντες τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις σε κρίσιμους για την ελληνική οικονομία τομείς.

Την εκδήλωση θα ανοίξουν με σύντομους χαιρετισμούς ο κ. Χρήστος Στεργίου, Πρόεδρος του Stanford Club of Greece και Ιδρυτής και CEO της TrueGreece, o κ. Πάνος Λέκκας, Πρόεδρος του London Business School Greek Alumni Association και Πρόεδρος της CNL Capital ΕΚΕΣ, o κ. John Kittmer, Πρέσβης της Μ. Βρετανίας στην Ελλάδα και ο κ. David D. Pearce, Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, η καθηγήτρια  Αnat Admati του Stanford Graduate School of Business, οι καθηγητές Richard Portes και Lucrezia Reichlin του London Business School θα αναλύσουν το διεθνές χρηματοοικονομικό γίγνεσθαι, ενώ στο ίδιο θέμα θα αναφερθεί, αμέσως μετά, και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος  Γιάννης Στουρνάρας στο πλαίσιο της ομιλίας του.  Η πρώτη θεματική ενότητα θα ολοκληρωθεί με συζήτηση στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι ομιλητές (Αnat Admati, Richard Portes. Lucrezia Reichlin και Γιάννης Στουρνάρας) με σχολιασμό από τον Μιχάλη Κολακίδη, Chief Financial Officer, ΤΙΤΑΝ και απόφοιτο του LBS.

Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος του Stanford Research Institute (SRI) και καθηγητής του Stanford Graduate School of Business, Stephen Ciesinski, ο καθηγητής Μιχάλης Ιακωβίδης του London Business School και ο Γιώργος Γαζέπης, επιχειρηματίας στο χώρο της πληροφορικής, θα μιλήσουν για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, με τον  Δημήτρη Καλλιγά, Dimitri Kalligas Timber, απόφοιτο του Stanford University στο ρόλο του σχολιαστή.

Η τρίτη ενότητα αφορά στη Δημόσια Πολιτική και τις δυνατότητες βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου για την αποδοτικότερη λειτουργία του Δημόσιου Τομέα. Το θέμα θα συζητήσουν ο καθηγητής του London Business School  Ηλίας Παπαϊωάννου, ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος του ΣΤΕ Παναγιώτης Πικραμμένος και ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ Νίκος Βέττας.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και θα ακολουθήσει δεξίωση στον κήπο της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών.

Το “Breaking the Bottlenecks – Steps towards Sustainable Growth” θα διεξαχθεί στα αγγλικά. Εισιτήρια είναι διαθέσιμα μέσω του Viva.gr, καθώς και σε άλλα καταστήματα (Public, SevenSpots, Reload, MediaMarkt) ή τηλεφωνικά στο 11876.

Οι εταιρίες Aegean Airlines, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, Εθνική Ασφαλιστική, ΑΙΑ, Cosmote, Genesis Pharma, TITAN, Καθημερινή, Protagon, Black Cherry και V+O στηρίζουν την εκδήλωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ