Η Bosch συμμαχεί κατά του καρκίνου

Το Νοσοκομείο Robert Bosch, το Ίδρυμα Robert Bosch και ο Όμιλος Bosch ενώνουν τις δυνάμεις τους στη μάχη κατά του καρκίνου, ιδρύοντας μία νεοσύστατη ογκολογική μονάδα(RBCT) και υπογράφοντας συμφωνητικό συνεργασίας με το Γερμανικό Κέντρο Ερευνών για τον καρκίνο(DKFZ). Έως το 2020 το Ίδρυμα Robert Bosch αναμένεται να διαθέσει 24 εκατομμύρια ευρώ στην έρευνα για το καρκίνο, ενώ ό Όμιλος Bosch θα διαθέτει περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο, προκειμένου όσοι εργαζόμενοι του έχουν προσβληθεί από τη νόσο να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλες τις τελευταίες διαγνωστικές μεθόδους και θεραπείες. «Τόσο το Νοσοκομείο, όσο και το Ίδρυμα και η Εταιρεία, αποτελούν μέλη της οικογένειας Bosch και ως εκ τούτου μοιράζονται και τις ίδιες αξίες με τον ιδρυτή του ομίλου, Robert Bosch», αναφέρει ο καθηγητής Joachim Rogall, Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος.

Η πρωτοβουλία αυτή του Ιδρύματος κρίνεται επιτακτική εάν ληφθούν υπόψιν τα αυξημένα ποσοστά εμφάνισης του καρκίνου σε όλο τον κόσμο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι τα κρούσματα της νόσου θα αυξηθούν σε περίπου 20 εκατομμύρια μέχρι το 2025, ενώ το 2012 το ποσοστό αυτό ήταν ήδη 14 εκατομμύρια. Ο καρκίνος θεωρείται ως η δεύτερη αιτία θανάτου στο κόσμο ενώ στην Ελλάδα υπολογίζεται πως 28.000 άνθρωποι πεθαίνουν από τη νόσο κάθε χρόνο. Η νέα ογκολογική μονάδα, η οποία θα στεγάζεται στο Νοσοκομείο Robert Bosch, θα διεξάγει σε συνεργασία με το Γερμανικό Κέντρο Ερευνών για το καρκίνο, έρευνα σχετικά με την εύρεση νέων μεθόδων διάγνωσης όγκων με μεγαλύτερη ακρίβεια καθώς και νέων μεθόδων θεραπείας.

Στο μέλλον, ο Όμιλος Bosch σκοπεύει να προσφέρει πέραν από το σύνηθες ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας και ένα επιπλέον πρόγραμμα στήριξης για όσους εργαζόμενους έχουν προσβληθεί από την ασθένεια. «Ως μια εταιρεία που βασική της αρχή είναι το “Τεχνολογία για τη ζωή”, τόσο εμείς όσο και οι συνεργάτες μας έχουμε χρέος να συμμετέχουμε στον αγώνα κατά του καρκίνου», δήλωσε ο Volkmar Denner, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου. Ως εκ τούτου όσοι εργαζόμενοι έχουν προσβληθεί από τη νόσο, θα έχουν άμεση πρόσβαση και μάλιστα άνευ κόστους στις πιο πρόσφατες διαγνωστικές εξετάσεις του Νοσοκομείου Robert Bosch αλλά και στις πιο σύγχρονες θεραπείες. Η προσφορά αυτή αρχικά πρόκειται να ισχύσει μόνο για τους εργαζόμενους στη Γερμανία, ενώ αργότερα προβλέπεται να επεκταθεί και στο εργατικό δυναμικό όλων των χωρών στις οποίες η Βosch έχει εκπροσώπηση, άρα και στην Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ