Χαμόγελο: Καμπάνια ευαισθητοποίησης για το Σπίτι του Καναδά και της Αμερικής

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ξεκινάει καμπάνια ευαισθητοποίησης για την εξεύρεση των απαραίτητων πόρων για τη δημιουργία και λειτουργία της νέας δομής «To Σπίτι του Καναδά και της Β. & Ν. Αμερικής για τα παιδιά». 

«To Σπίτι του Καναδά και της Β. & Ν. Αμερικής για τα παιδιά» βρίσκεται σε μια αρχοντική οικία στα περίχωρα της πόλης της Μυτιλήνης που έγινε δωρεά από την κα Νέλλυ Μπίνου στον μη-κερδοσκοπικό Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Μετά την ανακαίνιση του Σπιτιού, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σκοπεύει να φιλοξενήσει περισσότερα από 25 παιδιά μικρής ηλικίας σε ένα ασφαλές περιβάλλον που θα τους προσφέρει αγάπη και φροντίδα.

Η προσπάθεια έχει ήδη ξεκινήσει με μια αρχική σημαντική δωρεά του πρώην Πρέσβεως του Καναδά στην Ελλάδα (2011-2015) και Φιλέλληνα, κ. Robert Peck, εκπληρώνοντας τη βούληση του αποβιώσαντος μέλους της οικογένειάς του, της Hélène M. Cooper από το Montréal. Ο κ. Peck συνοδευόμενος από την Ομάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επισκέπτεται τη Μυτιλήνη, όπου σήμερα Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τις δράσεις του Οργανισμού στο νησί για όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη ή βρίσκονται σε κίνδυνο. Χθες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με τον Δήμαρχο Λέσβου, κ. Σπύρο Γαληνό.

Σε αναγνώριση της καναδικής γενναιοδωρίας και του πρωταγωνιστικού ρόλου του Καναδά σε αυτή την πρωτοβουλία, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αποφάσισε να ονομάσει τη νέα δομή «To Σπίτι του Καναδά και της Β. & Ν. Αμερικής για τα παιδιά».

Προσπάθειες θα καταβληθούν, επίσης, ώστε να προσεγγιστούν εν δυνάμει δωρητές στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, καθώς και  σε άλλες χώρες της αμερικανικής ηπείρου.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει θέσει ως αρχικό στόχο τη συγκέντρωση $140,000 καναδικών δολαρίων (CAD) , ώστε να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες επισκευών και ανακαίνισης, ενώ το τελικό κόστος για τη λειτουργία του Σπιτιού θα είναι της τάξης των $700,000 καναδικών δολαρίων (CAD).

Σειρά από πρωτοβουλίες εξεύρεσης πόρων θα διασφαλίσουν την απαραίτητη υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένης εκείνης του Φιλόπτωχου Συλλόγου Ελληνίδων Κυριών Οτάβας, του Οργανισμού «The Magic Mission» από το Μόντρεαλ που υποστηρίζει σταθερά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2012, του ραδιοφωνικού σταθμού του Μόντρεαλ Mike FM 105.1 Montréal και της Αλγερινό-καναδής καλλιτέχνιδας Lynda Thalie, πρόσφυγας η ίδια κάποτε, η οποία πρόσφατα επισκέφτηκε προσφυγικούς καταυλισμούς ανά την Ελλάδα με τον φωτογράφο και εικονολήπτη Jeff Malo.

«To Σπίτι του Καναδά και της Β. & Ν. Αμερικής για τα παιδιά» στοχεύει στην προστασία των παιδιών που είναι ευάλωτα στην εκμετάλλευση, κυρίως στους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες μικρής ηλικίας, που ζουν πίσω από συρματοπλέγματα ή σε πρόχειρους καταυλισμούς στη Λέσβο. Αυτά τα παιδιά είναι αθώα θύματα της προσφυγικής κρίσης και βιώνουν άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες, συχνά χωρίς κατάλληλη φιλοξενία, φαγητό και ιατρική φροντίδα.

Στο επόμενο στάδιο «To Σπίτι του Καναδά και της Β. & Ν. Αμερικής για τα παιδιά» θα αποτελέσει μέρος του δικτύου Σπιτιών Φιλοξενίας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη την Ελλάδα, που είναι ευρέως γνωστά για την υποστήριξη στα παιδιά των οποίων οι ζωές έχουν πληγεί ως αποτέλεσμα της κακοποίησης, της κακομεταχείρισης ή άλλων τραυματικών εμπειριών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ