Manpower: Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης για το Δ’ Τρίμηνο 2016

Οι Έλληνες εργοδότες προβλέπουν κάποιες ευκαιρίες προσλήψεων κατά το διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, καταγράφοντας Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +6% για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο. Οι προθέσεις προσλήψεων βελτιώνονται σημαντικά, κατά 13 ποσοστιαίες μονάδες, σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Κατά το προσεχές τρίμηνο, προβλέπονται αυξήσεις του αριθμού των απασχολουμένων σε επτά από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας και στις δύο περιφέρειες. Οι προοπτικές βελτιώνονται σε πέντε τομείς και στις δύο περιφέρειες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ ενισχύονται και στους εννέα τομείς και στις δύο περιφέρειες σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Οι εργοδότες στον τομέα Γεωργίας καταγράφουν τις πιο αισιόδοξες προθέσεις προσλήψεων για το Δ’ Τρίμηνο του 2016. Με Προοπτικές της τάξης του +18%, τα σχέδια προσλήψεων είναι τα ισχυρότερα από την έναρξη της έρευνας το Β’ Τρίμηνο του 2008 (τελευταία καταγραφή το Β’ Τρίμηνο του 2016). Οι προοπτικές προσλήψεων βελτιώνονται κατά 4 και 23 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το Γ’ Τρίμηνο του 2016 και το Δ’ Τρίμηνο του 2015, αντίστοιχα.

Η πιο αποδυναμωμένη από τις εννέα τομεακές Προοπτικές είναι της τάξης του -6% στον τομέα Κατασκευών, παρόλο που οι εργοδότες καταγράφουν βελτίωση κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και αύξηση κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Οι εργοδότες στην Ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής καταγράφουν την ισχυρότερη εκ των δύο περιφερειακών Προοπτικών (+7%) που διατηρείται σχετικά σταθερή σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και σημειώνει βελτίωση, κατά 13 ποσοστιαίες μονάδες, σε σύγκριση με το Δ’ Τρίμηνο του 2015.

Η Προοπτική για την Βόρεια Ελλάδα ανέρχεται σε +6%. Οι εργοδότες καταγράφουν σχετικά σταθερή δραστηριότητα προσλήψεων σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και αύξηση, κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Οι εργοδότες και στις τέσσερις κατηγορίες μεγέθους οργανισμού αναμένουν αύξηση των προσλήψεων το Δ’ Τρίμηνο του 2016. Οι εργοδότες Μεγάλων οργανισμών καταγράφουν στιβαρές προθέσεις προσλήψεων με Προοπτική της τάξης του +31%, ενώ η πιο επιφυλακτική Προοπτική, της τάξης του +3%, καταγράφεται από τους εργοδότες Πολύ Μικρών οργανισμών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ