TÜV AUSTRIA HELLAS: Επιτυχής εκδήλωση για Εκπαίδευση και Κατάρτιση

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της TÜV AUSTRIA HELLAS με θέμα «Η Δια Βίου Εκπαίδευση και Κατάρτιση ως εργαλείο επιχειρηματικής ανάπτυξης» και με τη μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων εταιρειών και κυρίως στελεχών Ανθρωπίνου Δυναμικού και Εκπαίδευσης.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να αναδειχθεί η προστιθέμενη αξία που προσφέρει στις σύγχρονες επιχειρήσεις η Δια Βίου Εκπαίδευση και Κατάρτιση των στελεχών τους αλλά και η συμβολή της, στη δημιουργία και αξιοποίηση αναπτυξιακών ευκαιριών για κάθε επιχείρηση αλλά και για την ελληνική οικονομία ευρύτερα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους σημαντικοί θεσμικοί εκπρόσωποι. Η κ. Andrea Ikic-Boehm, Πρέσβης της Αυστρίας, στον χαιρετισμό της, ανοίγοντας την εκδήλωση, ανέφερε ότι «Στοχεύουμε στην αμοιβαία επωφελή συνεργασία αυστριακών και ελληνικών επιχειρήσεων. Η διασφάλιση υψηλού επιπέδου ποιότητας μέσω της από κοινού επένδυσης στη Δια Βίου Εκπαίδευση αποτελεί βασικό παράγοντα επιτυχίας του συγκεκριμένου στόχου». Επιπλέον παρέστησαν και χαιρέτισαν την εκδήλωση εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας  Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και του Γ.Γ κ. Π. Παπαγεωργίου καθώς και της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας και του Γ.Γ κ. Γ. Τσίπρα.

Εκ μέρους της TÜV AUSTRIA HELLAS, ο κ. Ιωάννης Καλλιάς, CEO και Γενικός Διευθυντής, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους επεσήμανε ότι «η αξία της Δια Βίου Εκπαίδευσης για το ελληνικό επιχειρείν επείγει να αναδειχθεί, ώστε να αξιοποιηθεί και στην Ελλάδα, ένα διεθνώς αναγνωρισμένο εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης» δίνοντας το στίγμα της εκδήλωσης. Ενώ πρόσθεσε ότι «η αναγνώριση της εταιρείας ως  Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) επιπέδου ΙΙ από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π αποτελεί απόδειξη της διάθεσης της να επενδύσει στο συγκεκριμένο τομέα».  Στη συνέχεια ο κ. Γιάννης Γκότσης, Διευθυντής της TÜV AUSTRIA ACADEMY στην Ελλάδα, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις σύγχρονες μεθόδους, τάσεις και εργαλεία, τη νέα δομή της καθώς και το ανανεωμένο εκπαιδευτικό της πρόγραμμα. Χαρακτηριστικά όπως επεσήμανε «Ο σύγχρονος τρόπος  εκπαίδευσης θα πρέπει να συνθέτει  επίκαιρες μελέτες της αγοράς για τις τάσεις στον τομέα που δραστηριοποιείται η κάθε επιχείρηση και να αντιμετωπίζεται από την επιχείρηση ως μια σημαντική επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο». Αντίστοιχα ο κ. Christian Bayer, CEO της TÜV AUSTRIA AKADEMΙΕ στην Αυστρία, αναφέρθηκε στις διεθνείς τάσεις ενώ περιέγραψε το εκπαιδευτικό μοντέλο που ακολουθείται στην Αυστρία και την Κεντρική Ευρώπη συνολικότερα.

Σημαντική όμως ήταν και η παρουσία ομιλητών της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας. Συγκεκριμένα ο κ. Κυριάκος Κυριακόπουλος, Αντιπρύτανης του ALBA Graduate Business School, περιέγραψε την Δια Βίου Μάθηση ως Ευκαιρία Προσωπικής Ανάπτυξης και Εταιρικής Ευελιξίας ενώ ο κ. Χάρης Κωνσταντινίδης, Permanent Placement  & Career Transition Director της Adecco, στην παρουσίασή του στάθηκε στην απαίτηση της αγοράς για εκπαιδευμένα και διαρκώς ενημερωμένα στελέχη. Τέλος ο κ. Γιώργος Γεωργαλάς, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού στην Αλουμίνιο Ελλάδος, ανέλυσε το πώς μπορούν να αξιοποιούνται αποτελεσματικά οι εκπαιδευτικές υπηρεσίες προς όφελος των επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία του “Advantage Austria”, του Εμπορικού Τμήματος της Πρεσβείας της Αυστρίας, αρμόδιο για τη διαρκή ανάπτυξη των σχέσεων εταιρειών με έδρα την Αυστρία και δραστηριότητα στην Ελλάδα. Ο κ. Gerd DueckelheimDublany, Επικεφαλής του Εμπορικού Τμήματος της Πρεσβείας, επεσήμανε σχετικά ότι «η TÜV AUSTRIA HELLAS αποτελεί κορυφαίο παράδειγμα επιτυχημένης αυστριακής επιχείρησης στο εξωτερικό και ότι ο βασικός στόχος του Austria Business Circle στην Ελλάδα είναι η δημιουργία μίας μόνιμης πλατφόρμας ανταλλαγής πληροφοριών και δικτύωσης για την αυστριακή επιχειρηματική και επενδυτική κοινότητα στην Ελλάδα και το θέμα της Δια Βίου Εκπαίδευσης μπορεί να αποτελέσει συνδετικό κρίκο».

Την εκδήλωση έκλεισε ο Πρέσβης επί Τιμή κ. Διονύσιος Κοδέλλας, Πρόεδρος Special Olympics Hellas, κάνοντας μια σύντομη παρουσίαση του οργανισμού και του έργου ενώ αναφέρθηκε και στους Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες Special Olympics που θα γίνουν την Αυστία το 2017. Στη συνέχεια η TÜV AUSTRIA HELLAS σε μια συμβολική κίνηση στήριξης του Οργανισμού πρόσφερε στους προσκεκλημένους από μία “Special Olympics Hellas Support Bag” στέλνοντας ένα μήνυμα στήριξης στις προσπάθειες των αθλητών να αναπτυχθούν σωματικά, διανοητικά, κοινωνικά και πνευματικά και να συμμετάσχουν στη χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός, σε ένα περιβάλλον σεβασμού, αποδοχής και κοινωνικής ένταξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ