Creta Maris: Δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος

Για μία ακόμη χρονιά, και για τον εορτασμό της επαναπιστοποίησης Travelife Gold που απέσπασε το Creta Maris Beach Resort, διοργανώθηκε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου διπλή δράση με θέμα το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

Δεκάδες τουρίστες και μέλη του προσωπικού του ξενοδοχείου συμμετείχαν σε οργανωμένη ποδηλατοδρομία με προορισμό το λαογραφικό μουσείο Λυχνοστάτης. Στόχος της δράσης ήταν η προστασία του περιβάλλοντος και η προώθηση της γνήσιας κρητικής παράδοσης με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» και την «Παγκόσμια Ημέρα Άρτου».

Η συνδυαστική αυτή δράση έδωσε τη δυνατότητα στους επισκέπτες του ξενοδοχείου και τους εργαζομένους του, καθώς και σε όποιον άλλον το επιθυμούσε να συμμετέχει στην οργανωμένη ποδηλατοδρομία του ξενοδοχείου με προορισμό το λαογραφικό μουσείο Λυχνοστάτης, όπου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των επισκεπτών σχετικά με τον τρόπο ζωής των Κρητικών ο οποίος είναι άρρηκτα δεμένος με τη γη και την υγεία των εδαφών, αλλά και την ισορροπημένη διατροφή τους που αποτελεί πρότυπο διατροφής σε παγκόσμιο επίπεδο. Επιπρόσθετα, όλοι οι συμμετέχοντες της δράσης είχαν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στην προετοιμασία του ζυμώματος του ψωμιού και του φουρνίσματός του.

Οι παραπάνω ενέργειες του Creta Maris Beach Resort αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της φιλοσοφίας και αειφόρας δράσης του, καθώς εντάσσονται στο πρόγραμμα οικολογικών και τοπικών δράσεων του ξενοδοχείου που πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση. Επίσης, είναι ένας από τους λόγους βράβευσης του ξενοδοχείου με την πιστοποίηση Travelife Gold, η οποία απονέμεται βάση 150 κριτηρίων αειφορίας, μεταξύ των οποίων η στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, η προστασία των τοπικών παραδόσεων, καθώς και η ελαχιστοποίηση των αποβλήτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ