Συνέδριο ΕΚΕ από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει το 14ο ετήσιο συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με θέμα: «Επαναπροσδιορίζοντας το όραμα ΕΚΕ: Καινοτομία, Κυκλική Οικονομία, Συμμετοχή», στις 3 Νοεμβρίου 2016 στο Μουσείο Μπενάκη.

Κατά τη διάρκεια του σημαντικού αυτού φόρουμ, επιχειρήσεις και φορείς έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για νέες ευκαιρίες εφαρμογής της ΕΚΕ καθώς και για την ανάπτυξη περισσότερο ουσιαστικών πρακτικών.

Σε αυτή τη χρονική περίοδο, η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα τα οποία με μεγάλη δυσκολία επιλύονται. Οι επιχειρήσεις εκτίθενται σε πολλαπλές οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές αλλαγές που δημιουργούν κινδύνους αλλά και ευκαιρίες στην αναζήτηση για βιώσιμη ανάπτυξη. O σχεδιασμός και η υιοθέτηση βιώσιμων προϊόντων, υπηρεσιών, και επιχειρηματικών μοντέλων είναι πλέον απαραίτητα για την επιχειρηματική επιτυχία. Αυτό ξεκινά με τον επαναπροσδιορισμό του οράματος για τη ΕΚΕ με έμφαση στα θέματα ουσίας, σύμφωνα με τις παγκόσμιες τάσεις βιώσιμης ανάπτυξης.

Εταιρείες με όραμα, βλέπουν την ΕΚΕ ως κεντρικό σημείο της στρατηγικής τους για την δημιουργική αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων των επιχειρήσεών τους. Το περιεχόμενο του συνεδρίου έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στη διατύπωση και δημιουργία νέων επιτυχών στρατηγικών, εστιάζοντας σε τρεις βασικούς τομείς. Η ΕΚΕ δημιουργεί νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες μέσα από την καινοτομία, την εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας ως δύναμη ανάπτυξης και τα οφέλη που συνεπάγεται η συμμετοχή εργαζομένων και καταναλωτών.

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πρωτοβουλία CSR Marketplace, όπου επιχειρήσεις παρουσιάζουν εφαρμογές των καλών πρακτικών, φέτος θα εστιάσουμε σε καινοτόμες δράσεις εμπλοκής εργαζομένων και καταναλωτών ώστε να εμπνεύσουμε αντίστοιχες μελλοντικές δράσεις από τους συμμετέχοντες στο συνέδριο. Το συνέδριο σας τοποθετεί στο κέντρο αυτού του διαλόγου παρέχοντας πληροφορίες ώστε η ΕΚΕ να αποτελεί σημαντική αξία και μοχλό ανάπτυξης, για τις επιχειρήσεις, για τους πολίτες και για τη χώρα συνολικά. Το συνέδριο πραγματοποιείται με τη στήριξη του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για τα προγράμματα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης εκδηλώνεται με την υποστήριξη και τη συμβολή τους στην αποτελεσματική διεξαγωγή του σημαντικού αυτού συνεδρίου που ήδη έχει γίνει θεσμός στη χώρα μας. Χορηγοί: ΕΥ, VODAFONE, Αρωγοί: 3Μ, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ALPHA BANK, ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, COCA-COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ, ΔΕΠΑ, DIAGEO, INTERAMERICAN, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, METLIFE, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, PFIZER, SANOFI.

Χορηγοί επικοινωνίας: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, CSR Review, CSR Week, Global Sustain, SBC, Business Partners Χορηγοί διαδικτυακής επικοινωνίας: naftemporiki.gr, businessnews.gr, CSRnews.gr, epixeiro.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ