Pepsico:Διεθνής Διάκριση

Η εταιρεία PepsiCo απέσπασε το βραβείο Stockholm Industry Water Award από το Διεθνές Ινστιτούτο Νερού της Στοκχόλμης, το οποίο αναγνώρισε τις πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες που έχει λάβει η εταιρεία για την διαχείριση των υδάτινων πόρων. Η τελετή απονομής βραβείων έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της φετινής Παγκόσμιας Εβδομάδας Νερού, στοχεύοντας στην επιβράβευση και ενθάρρυνση της επιχειρηματικής κοινότητας για την συνεισφορά της στη βιώσιμη διαχείριση υδάτινων πόρων, στη βελτιστοποίηση των επιδόσεων στις διαδικασίες παραγωγής, καθώς και στις καινοτόμες τεχνολογίες επεξεργασίας νερού.

Για την PepsiCo αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα  η μείωση της κατανάλωσης νερού, δέσμευση η οποία εκπορεύεται από την φιλοσοφία της εταιρείας Performance with Purpose (Απόδοση με Σκοπό): η υπόσχεση της εταιρείας για βιώσιμη ανάπτυξη, επενδύοντας σε ένα πιο υγιές μέλλον για τους ανθρώπους και το περιβάλλον, το οποίο μεταφράζεται και σε ένα επιτυχημένο μέλλον για την εταιρεία.

«Στην PepsiCo είμαστε υπερήφανοι για αυτή τη σημαντική διάκριση της εταιρείας μας, η οποία αποτελεί επιβεβαίωση της συνεχούς περιβαλλοντικής μας στρατηγικής στις προσπάθειες μας για την εξοικονόμηση του νερού. Ελαχιστοποιώντας τη κατανάλωση του νερού, αφενός μειώνουμε το κόστος και αφετέρου περιορίζουμε το γενικότερο περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα υπολογίζοντας κάθε σταγόνα νερού που καταναλώνουμε». δήλωσε η Indra Nooyi, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της PepsiCo. «Οι πρακτικές μας για την εξοικονόμηση νερού εντάσσονται στη συνολική στρατηγική της εταιρείας  Performance with Purpose (Απόδοση με Σκοπό), η οποία επιδιώκει να προσφέρει μία ευρεία γκάμα τροφίμων και ποτών προσαρμοσμένων στις τοπικές και εθνικές γεύσεις, να βρίσκει καινοτόμους τρόπους να περιορίζει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, διατηρώντας σε χαμηλά επίπεδα την κατανάλωση ενέργειας, την χρήση νερού και τον όγκο των συσκευασιών της».

Η PepsiCo διακρίθηκε για τα βήματα προόδου που έχει κάνει στη προσπάθειά της να αποφέρει σημαντική εξοικονόμηση του νερού στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες αλλά και σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα αγροτικών προϊόντων, όπως για παράδειγμα:

  • Βελτίωση της ορθολογικής διαχείρισης υδάτινων πόρων κατά 20% ανά μονάδα παραγόμενου προϊόντος, επιτυγχάνοντας κατά αυτό τον τρόπο το στόχο της εταιρείας τέσσερα χρόνια νωρίτερα.
  • Εξοικονόμηση περίπου 16 δισεκατομμυρίων λίτρων νερού από το 2006 έως το  2011, μέσα από την εφαρμογή εξειδικευμένου τεχνολογικού εξοπλισμού, την καινοτόμο προσέγγιση στην προσπάθεια ανακύκλωσης καθώς και με την εγκατάσταση συστημάτων διαχείρισης εξοικονόμησης νερού σε όλες τις εγκαταστάσεις παραγωγής της.
  • Μείωση του κόστους ενέργειας και νερού κατά 45 εκατομμύρια δολάρια από το 2006 μέχρι το 2011.
  • Δημιουργία δικτύου τεχνογνωσίας και καλών αγροτικών πρακτικών σε παγκόσμιο επίπεδο με απώτερο σκοπό τη μείωση της κατανάλωσης του νερού στην γεωργία, μέσα από πρωτοποριακές τεχνικές ύδρευσης, οι οποίες συμβάλλουν ουσιαστικά στην βελτιστοποίηση της διαδικασίας παραγωγής αγροτικών προϊόντων.
  • Διασφάλιση πρόσβασης σε ασφαλές πόσιμο νερό για περισσότερους από 1 εκατομμύριο ανθρώπους μέσα από το PepsiCo Foundation και άλλους συνεργαζόμενους φορείς.

Κατά τη διάρκεια της απονομής, μέλος της κριτικής επιτροπής από το Stockholm International Water Institute (SIWI) ανέφερε χαρακτηριστικά πως η PepsiCo κατάφερε να μειώσει σημαντικά την κατανάλωση νερού κατά την διαδικασία παραγωγής των προϊόντων της και παράλληλα να επεκτείνει την δέσμευσή της παρέχοντας τεχνογνωσία και λύσεις σε ευρύτερη κλίμακα, συμβάλλοντας κατά αυτό τον τρόπο στη γενικότερη βελτίωση της κατάστασης των υδάτινων πόρων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός πως οι καλές πρακτικές που υιοθετεί η εταιρεία για την ορθολογική διαχείριση υδάτινων πόρων, δεν περιορίστηκαν αμιγώς στη διαδικασία παραγωγής αλλά εφαρμόστηκαν και σε ολόκληρο την εφοδιαστική αλυσίδα αγροτικών προϊόντων.

Η εταιρεία συμμετέχει σε μία σειρά από εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Νερού οι οποίες εστιάζουν κυρίως στην εξοικονόμηση νερού και στην προώθηση της αειφόρου γεωργίας. Ταυτόχρονα η PepsiCo είναι υπερήφανη που το PepsiCo Foundation βρίσκεται σε στενή συνεργασία με μία πληθώρα από εταίρους που κατέχουν ηγετική θέση στην προστασία του περιβάλλοντος και οι οποίοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση αυτού του βραβείου, μεταξύ άλλων οι: Water.org, the Columbia Water Center, Safe Water Network, China Women’s Development Foundation and the Inter-American Development Bank.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ