L’ Oreal-Unesco: Τιμήθηκαν τρεις νέες γυναίκες επιστήμονες

Με μεγάλη επιτυχία και έντονη συγκινησιακή φόρτιση ολοκληρώθηκε η βράβευση 3 νεαρών επιστημόνων με τα “Ελληνικά Βραβεία 2016 L’Oréal-UNESCO Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη”.

Παρουσία εκπροσώπων της Πολιτειακής ηγεσίας και της Ακαδημαϊκής κοινότητας  η L’Oréal Hellas και η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO ανακοίνωσαν για 9η χρονιά τις 3 δικαιούχους των “Ελληνικών Βραβείων 2016”.

Οι 3 νεαρές διακεκριμένες Ερευνήτριες, η Δρ. Καλλιόπη ΔΑΣΥΡΑ, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια Αστροφυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Δρ. Ελένη ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ, Επίκουρος Καθηγήτρια Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τμήματος Χημείας, τομέα Ανόργανης με ειδίκευση στην Βιοανόργανη Χημεία,  Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας E.K.E.Φ.Ε. ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ και η Δρ. Μαρία ΜΠΡΑΟΥΔΑΚΗ, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής, Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών τιμήθηκαν για το πολύ σημαντικό ερευνητικό τους έργο, για την συνεισφορά και την αφοσίωσή τους στην Επιστήμη.

«Ο θεσμός των βραβείων για τις Γυναίκες στην Επιστήμη αποτελεί όχι μόνο ορόσημο διεθνούς επιστημονικής αριστείας αλλά και κίνητρο για την υποστήριξη και την συνέχιση του σημαντικού ερευνητικού τους έργου», αναφέρει η κυρία Αικατερίνη Τζιτζικώστα, Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco.

«Η μεγάλη αυτή διεθνής πρωτοβουλία του Ιδρύματος L’Oréal και της UNESCO έχει σαν αφετηρία την πεποίθηση ότι οι γυναίκες στην επιστήμη έχουν την δύναμη να συμβάλλουν σε ένα καλύτερο αύριο. Οι τρεις διακεκριμένες αυτές ερευνήτριες, η κάθε μία στον δικό της τομέα, εργάζονται ακούραστα για να προσφέρουν λύσεις σε μεγάλα μυστήρια, ανακούφιση από ασθένειες, κρίσιμα ζητήματα για το μέλλον του πλανήτη, ένα καλύτερο μέλλον για την ανθρωπότητα. Σε αυτές, αλλά και σε όλες τις Ελληνίδες επιστήμονες που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην έρευνα, οφείλουμε την αναγνώριση, την στήριξη και ένα μεγάλο ευχαριστώ. Είναι πρότυπα για όλα τα νέα κορίτσια, είναι ζωντανό παράδειγμα ότι δεν υπάρχει τίποτα που οι γυναίκες δεν μπορούν να καταφέρουν, ότι, ναι, οι γυναίκες στην επιστήμη μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο», αναφέρει η Διευθύνουσα Σύμβουλος της L’Oréal Hellas, κυρία Έρση Πυρίσιη.

Και συμπληρώνει ο κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης,  Αναπληρωτής Πρύτανη, καθηγητής Χημείας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  και Πρόεδρος της Επιτροπής Κρίσης των Βραβείων: «Νομίζω η επιστήμη στην Ελλάδα χρειάζεται τις γυναίκες και νέους ανθρώπους. Υπάρχουν πολύ νέοι ερευνητές με πολύ μεγαλύτερα προσόντα σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, με πάρα πολύ ταλέντο. Η ευχή μου είναι να δημιουργηθούν οι όροι ώστε αυτοί οι άνθρωποι να παραμείνουν στη χώρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ