Ecocity: Πρόσκληση για υποψηφιότητες στα βραβεία περιβαλλοντικής ευαισθησίας

Το ECOCITY ανακοινώνει την δέκατη Τρίτη ετήσια διοργάνωση των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017 και προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν μία ή περισσότερες υποψηφιότητες.

Τα βραβεία απονέμονται σε ενέργειες και έργα που υλοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους και είχαν προσανατολισμό την προστασία και αποκατάσταση του Περιβάλλοντος/

Τα βραβεία κατανέμονται σε έξι (6) τομείς, σε κάθε έναν από τους οποίους περιλαμβάνονται 3 έως 6 κατηγορίες βραβείων.

Οι τομείς όπου θα ενταχθούν οι υποψηφιότητες είναι :

  • ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017 Επιστημονικών Εργασιών
  • ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017 Διπλωματικών Εργασιών
  • ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017 Κρατικών Οργανισμών και Υπηρεσιών
  • ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017 Αυτοδιοίκησης
  • ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017 Επιχειρήσεων
  • ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017 Μέσων Ενημέρωσης

Εκτός των παραπάνω, κάθε χρόνο, απονέμεται το ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ για Έργο Ζωής, που αποτελεί την κορυφαία διάκριση της Απονομής, στον άνθρωπο που αφιέρωσε το έργο ή τη ζωή του στην προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου της χώρας μας.

Ο θεσμός των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ δημιουργήθηκε το 2005 και εδραιώθηκε από τον εθελοντικό οργανισμό ECOCITY, με στόχο την επιβράβευση του ευ πράττειν, την προαγωγή της ευγενούς άμιλλας και την ηθική υποστήριξη της προσπάθειας για το άριστον με προσανατολισμό το περιβάλλον.

Κεντρική ιδέα των βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ είναι ότι η κάθε ενέργεια με στόχο την προστασία και ανάπτυξη του περιβάλλοντος που ξεπερνά το καθήκον είναι αξιέπαινη ανεξαρτήτως δαπάνης ή έκτασης.

Το αγαλματίδιο ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, με αριθμημένες δημιουργίες όσες και τα βραβεία, φιλοτεχνείται κάθε χρόνο από νέο καλλιτέχνη ή ομάδα, ενώ σχεδιάζεται και δημιουργείται μόνο από φυσικά ή ανακυκλωμένα υλικά και αποδίδει με τον δικό του τρόπο το σύστημα αξιών των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ.

Οι υποψηφιότητες για βράβευση, αξιολογούνται πολλαπλά από επιτροπές προσωπικοτήτων και εκπροσώπων φορέων με συγκεκριμένα και γνωστά στους διαγωνιζόμενους κριτήρια.

Κορύφωση κάθε ετήσιας διοργάνωσης αποτελεί η Τελετή Απονομής η οποία έχει καθιερωθεί να πραγματοποιείται τον Ιούνιο το βράδυ της Παγκόσμιας Ημέρας που είναι αφιερωμένη στην προστασία του Περιβάλλοντος.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η διοργάνωση των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, σε όλα τα στάδια προετοιμασίας και υλοποίησης, είναι έργο που προσφέρεται εθελοντικά από όλους όσους συμμετέχουν, καθώς και τα μέλη των Επιτροπών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ