Cosmote: Απονομή υποτροφιών σε πρωτοετείς φοιτητές

Πενήντα μία υποτροφίες συνολικού ύψους 770.000 ευρώ απένειμε η COSMOTE για το 2016 σε πρωτοετείς φοιτητές πανεπιστημίων της ανώτατης εκπαίδευσης που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες. Μέσω του θεσμού των υποτροφιών, που συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια, η COSMOTE επιβραβεύει την αριστεία και βοηθά τους νέους ανθρώπους να αφιερωθούν στις σπουδές τους.

Με βασικό μήνυμα «51 φωτεινές διαδρομές», η φετινή εκδήλωση απονομής των υποτροφιών COSMOTE ανέδειξε τη μεγάλη επιτυχία των παιδιών που παρά τις αντιξοότητες που αντιμετώπισαν, κατόρθωσαν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και να εισαχθούν στο πανεπιστήμιο. Παρουσία εκπροσώπων της πολιτειακής και ακαδημαϊκής κοινότητας, της διοικητικής ομάδας του Ομίλου ΟΤΕ και εργαζομένων από τη Νότια Ελλάδα και τα νησιά, αποδόθηκαν 50 υποτροφίες ύψους δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (15.000€) και η 1 υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» ύψους είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000€)¹, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ που έφυγε πέρσι. Τη δική του φωτεινή διαδρομή μοιράστηκε με τα παιδιά ο Χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο, Λευτέρης Πετρούνιας.

Κατά την ομιλία του στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, είπε: «Οι νέοι άνθρωποι, τα παιδιά μας, είναι αυτά που θα μας πάνε μπροστά ως κοινωνία και ως χώρα. Έρχονται όμως αντιμέτωπα με πολλές δυσκολίες. Μας χρειάζονται δίπλα στους. Ιδίως εκείνα που ξεπερνούν τα προβλήματα και βάζουν υψηλούς στόχους. Αυτό κάνουμε 15 χρόνια τώρα με τις υποτροφίες COSMOTE». Και απευθυνόμενος στα παιδιά, συμπλήρωσε: «Ό,τι κάνετε στη ζωή σας, κάντε το με πάθος, πίστη, δέσμευση και ηθική. Και αν κάποια στιγμή οι συνθήκες σας πουν ότι δεν μπορείτε να νικήσετε τα εμπόδια και να κυνηγήσετε τα όνειρά σας, γυρίστε πίσω στη δική σας ιστορία για να δείτε ότι έχετε ήδη διαλύσει τα εμπόδια ξανά και ξανά. Το παράδειγμά σας είστε εσείς.»

Από το 2002 που ξεκίνησε το πρόγραμμα υποτροφιών, έχουν δοθεί συνολικά 581 υποτροφίες και τιμητικές διακρίσεις, που ανέρχονται σε 4,4 εκατ. ευρώ. Επιπλέον των υποτροφιών, η COSMOTE παρέχει στους υποτρόφους, δωρεάν υπηρεσίες σταθερής, κινητής τηλεφωνίας και internet για όλη τη διάρκεια της φοίτησης, COSMOTE TV, καθώς και κινητό τηλέφωνο και tablet.

Οι υποτροφίες COSMOTE είναι μέρος του προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΟΤΕ, που περιλαμβάνει πλήθος δράσεων για τη στήριξη της εκπαίδευσης και των νέων ανθρώπων. Στόχος του είναι, με την τεχνολογία και την καινοτομία, να φτιάξει έναν καλύτερο κόσμο για όλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ