Global Sustain: Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Συνάντηση Μελών της

Λίγο πριν αποχαιρετήσει τα μέλη και τους stakeholders για τις γιορτές, η Global Sustain πραγματοποίησε την καθιερωμένη ετήσια συνάντηση μελών σε εορταστικό κλίμα. Η εκδήλωση (Annual Members Meeting) πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016 στο Café Merlin, στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ο απολογισμός των δράσεων της Global Sustain για το έτος 2016, καθώς και ο προγραμματισμός των δράσεων της εταιρίας για το 2017, ενώ συμμετείχαν με ομιλία εκπρόσωποι από εταιρίες-μέλη της Global Sustain. Παράλληλα, ανακοινώθηκαν οι ΜΚΟ που θα χρηματοδοτηθούν για το έτος 2016.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο κ. Φώτης Παπαθανασίου, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη, «ξεναγώντας» τους στις δραστηριότητες και τα προγράμματα του Ιδρύματος.

Στη συνέχεια, ο κ. Μιχάλης Σπανός, Διευθύνων Σύμβουλος της Global Sustain έκανε μια αναδρομή στους κυριότερους σταθμούς της εταιρίας για το 2016, ενώ στη συνέχεια ανακοινώθηκαν οι σημαντικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν το νέο έτος.

Ανάμεσα στους κυριότερους σταθμούς είναι οι εξής:

  • Yearbook 2015/16 – Η Global Sustain παρουσίασε το 9o κατά σειρά τεύχος της σειράς Yearbook, με τίτλο Sustainable Consumption & Production: Towards a Circular Economy σε πέντε εκδηλώσεις: Αθήνα, Βαρκελώνη, Βερολίνο, Βρυξέλλες και Λονδίνο.
  • Νέα μέλη – Tα μέλη της Global Sustain αυξήθηκαν κατά 13.
  • Global Sustain Integrated Report – Οδηγώντας τις εξελίξεις, η εταιρία δημοσίευσε τον 1ο ενιαίο απολογισμό για το έτος αναφοράς 2015, με βάση τα διεθνή πρότυπα GRI-G4, International <IR> Framework, UN Global Compact, UN Sustainable Development Goals, AA1000 AccountabilityPrinciples Standard 2008 και UNPRI.
  • Νέα γραφεία – Η Global Sustain το νέο έτος άλλαξε γραφεία και υποδέχθηκε σε 6 πρωινές συναντήσεις (Brunch with Global Sustain) τα μέλη της.
  • 10 χρόνια Global Sustain – H εταιρεία γιόρτασε τα 10 χρόνια λειτουργίας μέσα από 10 ξεχωριστές δράσεις.

Αναφορικά με τις μελλοντικές δράσεις της εταιρίας:

  • Global Sustain Integrated Report 2016 – Ο ενιαίος απολογισμός της εταιρίας για το έτος 2016 θα δημοσιευτεί το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και θα είναι σύμφωνος με τα διεθνή πρότυπα GRI-G4, International <IR> Framework, UN Global Compact, UN Sustainable Development Goals, AA1000 Accountability Principles Standard 2008, ISO 26000 και UNPRI.
  • Yearbook 2016/17 – Η επικείμενη έκδοση Yearbook, έχει τίτλο The Energy (R)evolutionκαι θα παρουσιαστεί στην Ελλάδα τον Μάιο του 2017, με ακόλουθες παρουσιάσεις στο εξωτερικό (Βερολίνο, Βρυξέλλες, Λονδίνο και Παρίσι).
  • Sustainability Forum 2016 – Θα πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτωβρίου 2017 στην Αθήνα.
  • Green Finance and Sustainable Investments Forum 2016 – Θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαΐου 2017 στο Βερολίνο.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, τον λόγο πήραν τα μέλη της Global Sustain.

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν με ομιλία οι: κ. Κωνσταντίνος Σταματάκης, Marketing & Customer Management Director, Dixons-Κωτσόβολος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Second Home – Δεύτερο Σπίτι για τη συσκευή που δεν χρειάζεσαι» και ο κ. Κώστας Σιγαλός, Διευθύνων Σύμβουλος, Global Link ο οποίος ανακοίνωσε την ημερομηνία έναρξης της έρευνας stakeholders της Global Link (9 Ιανουαρίου 2017) για λογαριασμό της Global Sustain.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκαν οι ΜΚΟ που θα χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος χρηματοδότησης της Global Sustain. Η τελική επιλογή έγινε με βάση τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας μέσω Facebook (10.844 ψήφοι) και τη γνώμη της Ειδικής Επιτροπής. Τα προγράμματα που επιλέχθηκαν είναι τα: «Πρόγραμμα Στέγη για τη μόνη Μητέρα και το Παιδί» από τη ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» και το πρόγραμμα «ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ: Επαναπροσδιορισμός της ταυτότητάς τους στο σωφρονιστικό πλαίσιο» από τη ΜΚΟ «Πύλη Ελευθερίας».

Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε cocktail με την ευγενική χορηγία της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ