Randstad: Ενας στους τρεις Έλληνες θέλει να αλλάξει δουλειά

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την ελληνική αγορά εργασίας περιλαμβάνει η τελευταία έρευνα της Randstad για το τέταρτο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με την οποία ένας στους τρεις Έλληνες θέλει να αλλάξει δουλειά ενώ παράλληλα όλοι και περισσότεροι φοβούνται πως θα χάσουν τη δουλειά τους…

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η εργασιακή ικανοποίηση στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 2% από το προηγούμενο τρίμηνο, φτάνοντας το 63%. Το τμήμα του πληθυσμού που δήλωσε τη μέγιστη ικανοποίηση είναι αυτό των ηλικιών 55-67 (79%) με δεύτερη να έρχεται η ηλικιακή ομάδα 18-24 (75%). Το 64% των γυναικών που ερωτήθηκαν στην Ελλάδα δήλωσε ικανοποιημένο με την εργασία του ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες αγγίζει το 62%.

Το τμήμα του πληθυσμού που απάντησε ότι έχει ένα υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης εμφανίζει το μεγαλύτερο ποσοστό εργασιακής ικανοποίησης, σε ποσοστό 65%.

Θέλουν να αλλάξουν δουλειά

Το ποσοστό των ερωτηθέντων στην Ελλάδα που αναζητά νέες θέσεις εργασίας αυξήθηκε κατά 4%, φτάνοντας το 35% κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2016. Το υψηλότερο ποσοστό των ανθρώπων που αναζητούν νέες θέσεις εργασίας ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 25-34 ετών, σε ποσοστό 42%. Από τους συμμετέχοντες στην έρευνα, το 39% των γυναικών δήλωσε ότι βρίσκεται σε αναζήτηση εργασίας ενώ το ποσοστό αυτό άγγιξε το 32% για τους άνδρες.

Όλο και περισσότεροι φοβούνται πως θα απολυθούν

Στην ερώτηση πόσο πιθανή θεωρούν οι Ελληνες εργαζόμενοι την απώλεια εργασίας ή τη μη ανανέωση του συμβολαίου τους στους επόμενους 6 μήνες, το 40% απάντησε θετικά. Οι γυναίκες έχουν το υψηλότερο ποσοστό φόβου απώλειας εργασίας (44%), ενώ, όσον αφορά τους άνδρες, το ποσοστό αγγίζει το 37%. Η ηλικιακή ομάδα με το υψηλότερο ποσοστό, όσον αφορά τον φόβο απόλυσης, είναι αυτή των 25-34 ετών. Τέλος, το τμήμα των ερωτηθέντων που απάντησε ότι έχει ένα μέσο επίπεδο εκπαίδευσης είναι αυτό που εμφανίζει το μεγαλύτερο φόβο απώλειας της εργασίας του, σε ποσοστό 40%.

Η κατάσταση στην Ελλάδα του 2017 θα χειροτερέψει…

Σε παγκόσμια κλίμακα, το 52% των συμμετεχόντων στην έρευνα αναμένει ότι η οικονομική κατάσταση στη χώρα τους θα βελτιωθεί. Στην Ελλάδα, ωστόσο, οι συμμετέχοντες έχουν αντίθετη άποψη. Μόλις το 19% πιστεύει ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα βελτιωθεί το 2017.

Καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση, το 76% των Ελλήνων συμμετεχόντων στην έρευνα αναμένει ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα θα επιδεινωθεί το 2017.

Ούτε και φέτος θα δούμε αύξηση…

Στην Ελλάδα, μόνο το 43% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι ο εργοδότης τους είχε καλύτερη οικονομική απόδοση το 2016 συγκριτικά με το 2015 ενώ μόνο το 45% αναμένει καλύτερη οικονομική απόδοση το 2017.

Καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση του πίνακα από κοινού με την Ιαπωνία, το 20% των Ελλήνων ερωτηθέντων περιμένουν να πάρουν αύξηση στο τέλος του οικονομικού έτους, ενώ το 19% αναμένει να λάβει μία εφάπαξ χρηματική αμοιβή ή bonus στο τέλος του οικονομικού έτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ