Σταθάκης: Συνάντηση με την Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας

491

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους της Ένωσης Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας (ΕΒΗΕ) με αντικείμενο τα βασικά ζητήματα του κλάδου. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι κ.κ Ευθύμιος Σπανός, πρόεδρος, Παναγής Κωνσταντινίδης, επίτιμος πρόεδρος, Χάρης Μιχαλόπουλος, αντιπρόεδρος, Βασιλική Δρόσου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου, και Παναγιώτης Κεντερλής, εκτελεστικός γραμματέας του ΕΒΗΕ.

Στη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε θετικό κλίμα, οι εκπρόσωποι της Ένωσης Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας (ΕΒΗΕ), αναφέρθηκαν στα ρυθμιστικά και τα κανονιστικά εμπόδια για την τοποθέτηση εγκαταστάσεων θερμικών ηλιακών συστημάτων ενέργειας, όπως είναι ο οικοδομικός κανονισμός ή οι κανονισμοί των πολυκατοικιών.  Ακόμη υπογραμμίστηκε η συμβολή του κλάδου στην Ελληνική οικονομία, στις εξαγωγές και στην παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, καθώς και η δυνητική συμμετοχή του κλάδου στο εγχείρημα της ενεργειακής αναβάθμισης της κτιριακής υποδομής της χώρας.

Ο Υπουργός, λαμβάνοντας υπόψη τα βασικά αιτήματα της Ένωσης, δεσμεύτηκε ότι θα επανεξεταστούν το πλαίσιο και οι όροι εγκατάστασης των θερμικών ηλιακών συστημάτων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here