Όμιλος ΟΤΕ: Ο ρόλος του HR στη νέα ψηφιακή εποχή

Για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που φέρνουν οι τεχνολογικές εξελίξεις στο περιβάλλον εργασίας μίλησε η Chief HR Officer του Ομίλου ΟΤΕ, κα Έλενα Παπαδοπούλου, στο πλαίσιο του επετειακού 20ου Συμποσίου Ανθρώπινου Δυναμικού της KPMG.

Συμμετέχοντας στην ενότητα «Κοιτάζοντας 20 χρόνια μπροστά», η κα Παπαδοπούλου υπογράμμισε το στρατηγικό ρόλο του HR στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον και ανέδειξε τις σημαντικότερες αλλαγές την τελευταία εικοσαετία. Κατά την τοποθέτησή της, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο νέο ψηφιακό περιβάλλον και πώς οι νέες τεχνολογίες μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα στο χώρο εργασίας.

«Η αλληλεπίδραση μηχανών και ανθρώπων θα είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας στην εργασία τα επόμενα χρόνια. Οι επιχειρήσεις που θα αγκαλιάσουν την ιδέα ότι άνθρωποι και μηχανές συνεργάζονται αρμονικά, θα διασφαλίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα εποχή. Δεν θα πρέπει, ωστόσο, να ξεχνάμε ότι όσο και αν οι ευφυείς υπολογιστές βελτιώνουν την ποιότητα ζωής μας, η δημιουργικότητα, η φαντασία και ο συνειδητός προβληματισμός, θα παραμείνουν γνώρισμα του ανθρώπου. Οφείλουμε να διαμορφώσουμε αυτή την εξέλιξη προς το συμφέρον μας. Στη νέα αυτή εποχή των επιχειρήσεων, ο ρόλος του HR, που εξελίσσεται και επαναπροσδιορίζεται, είναι κομβικός. Καλείται να προσελκύσει τα κατάλληλα προφίλ ανθρώπων σύμφωνα με τις μελλοντικές ανάγκες, να εκσυγχρονίσει τις δεξιότητες των εργαζομένων και να σχεδιάσει απλές διαδικασίες και δομές, εναρμονισμένες με τη νέα ψηφιακή εποχή, με στόχο τον ικανοποιημένο εργαζόμενο και πελάτη», σημείωσε η επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου ΟΤΕ.

«Ειδικότερα στον Όμιλο ΟΤΕ», είπε η κα Παπαδοπούλου, «οραματιζόμαστε ένα HR που θα είναι ακόμη πιο κοντά στην επιχειρηματική λειτουργία και στην αγορά. Θα είναι εκφραστής των αλλαγών που συμβαίνουν στην τεχνολογία, στον τρόπο συνεργασίας, στον τρόπο που σκεφτόμαστε και λειτουργούμε. Η αρχή έχει γίνει και δουλεύουμε συστηματικά στην κατεύθυνση αυτή.»

Βράβευση για το εσωτερικό πρόγραμμα ταλέντων you.grow

Για το εσωτερικό πρόγραμμα ανάδειξης και ανάπτυξης υφιστάμενων νέων εργαζομένων, με ταλέντο και ικανότητες, you.grow, διακρίθηκε ο Όμιλος ΟΤΕ στα Βραβεία Ανθρώπινου Δυναμικού, που απονεμήθηκαν κατά τη διάρκεια του Συμποσίου. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν σε όλες τις νευραλγικές λειτουργίες της εταιρείας, μέσα από μία εξατομικευμένη και βιωματική, on-the-job, αναπτυξιακή διαδρομή, συνολικής διάρκειας 1,5 έτους.

Το βραβείο παρέλαβε, εκ μέρους του Ομίλου ΟΤΕ, η Director Business Partner Operations (BPO) Ομίλου ΟΤΕ, κα Έλενα Στάσση, η οποία δήλωσε: «Το πρόγραμμα you.grow αναδεικνύει νέα στελέχη, με ταλέντο και ικανότητες, που μέσα από ένα στοχευμένο “ταξίδι” προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, θα αποτελέσουν τους αυριανούς ηγέτες του Ομίλου ΟΤΕ. Η επιτυχία του βασίζεται στο σχεδιασμό του, που έγινε εξ’ ολοκλήρου in house και στην ενεργή συμμετοχή της διοικητικής μας ομάδας».

Στο 20o Συμπόσιο Ανθρώπινου Δυναμικού της KPMG παραβρέθηκαν κορυφαίοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετέχοντας σε συζητήσεις σχετικά με το παρόν και το μέλλον του HR σε ένα περιβάλλον που συνεχώς αλλάζει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ