Reload Greece: Οι νικητές του προγράμματος Young Entrepreneurs

Το Reload Greece αποκάλυψε τους νικητές του προγράμματος Young Entrepreneurs (RG YEP) την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017.

Το εμβληματικό αυτό πρόγραμμα του Reload Greece, βοηθά τους νέους να αναπτύξουν το πρώιμο στάδιο των επιχειρηματικών τους ιδεών σε ολοκληρωμένα επιχειρηματικά σχέδια.

Το πρόγραμμα διαρκεί ένα ακαδημαϊκό έτος, πραγματοποιείται στα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου και περιλαμβάνει τρεις φάσεις: Την Ignite, την Accelerate και την Pitch. Το πλήρες πρόγραμμα είχε 762 συμμετέχοντες από 8 από τα καλύτερα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου (συμπεριλαμβανομένου του Πανεπιστημίου του Cambridge, το Πανεπιστημίου του Bath, το Imperial College του Λονδίνου και το London Business School) και συμμετείχαν 37 μέντορες και 28 εμπνευσμένοι ομιλητές.

Στο event της τρίτης φάσης- Pitch, οι 11 ομάδες των φιναλίστ παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες μπροστά σε ένα πάνελ κριτών και απονεμήθηκαν τέσσερα κύρια βραβεία. Οι τρεις κριτές (Mike Sotirakos, CEO & Co-Founder του Launch 1000, Thras Moraitis, Reload Greece board member και Principal & Co-Founder του X2 Resources και ο George Kapetanakis, Founder of DUPL) αξιολόγησαν τους φιναλίστ με βάση μια σειρά κριτηρίων όπως τον εντοπισμό του στόχου της κάθε αγοράς, την επεκτασιμότητα του επιχειρηματικού μοντέλου, τη στρατηγική απόκτησης πελατών, το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και τα οικονομικά. Μετά από προσεκτική εξέταση οι κριτές επέλεξαν τους παρακάτω νικητές:

Young Leader Award Winner

Ziraf: Μία one-stop εφαρμογή για το κινητό για αναζήτηση φαγητού που ανακαλύπτει τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της πόλης ενώ προσφέρει αξιόπιστες κριτικές γευσιγνωστών.

To ‘’Ziraf‘’ κέρδισε το βραβείο επιδεικνύοντας προσήλωση και αποφασιστικότητα με την ιδέα και το εύρος της εμπειρίας και των δυνατοτήτων της ομάδα του. Οι κριτές του Reload Greece θεώρησαν  το έργο αυτό πηγή έμπνευσης, συναρπαστικό, καλά οργανωμένο και καλά εκτελεσμένο. Το Ziraf κέρδισε πρόσβαση σε coaching επιχειρηματικότητας, workshops και συνεδρίες για ανάπτυξη του brand.

Innovative Award Winner

Pushme: Κατά παραγγελία συσκευή ηλεκτροδότησης ποδηλάτου.

Το Pushme κέρδισε το βραβείο καινοτομίας λόγω της σαφήνειας των αξιών αυτής της ιδέας(οικονομικών, κοινωνικών, περιβαλλοντικών και καινοτόμων) και χάρη στο εξαιρετικά πρωτότυπο επιχειρηματικό μοντέλο τους. Το Pushme κέρδισε πρόσβαση σε coaching επιχειρηματικότητας, workshops και ένα εκπαιδευτικό ταξίδι για την καινοτομία στην Ελλάδα, με την υποστήριξη της Corallia.

Social Impact Award

Olive Oil: Τα απόβλητα της παραγωγής της μπορούν να αξιοποιηθούν για να παραχθούν ενώσεις για χημικές βιομηχανίες και επίσης καταφέρνει να απελευθερώνονται στη φύση ‘’καθαρότερα/πιο οικολογικά απόβλητα’’

Η Olive Oil  κέρδισε το βραβείο ‘’Κοινωνικό Αντίκτυπο’’ λόγω της εκτεταμένης της δυνατότητας να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που έχει η βιομηχανία του ελαιόλαδου στο εύθραστο οικοσύστημα της Ελλάδας. Τα σχέδια των νέων επιχειρηματιών να αξιοποιήσουν τα απόβλητα του ελαιόλαδου αντί να τα ‘’πετάξουν’’ στην ελληνική θάλασσα, είχε με έναν εμπνευσμένο τρόπο, θετικό κοινωνικό αντίκτυπο και ταυτόχρονα παραγωγή εισοδήματος. Η Olive Oil είναι μια κοινωνική επιχείρηση που μπορεί να έχει τεράστια περιβαλλοντικά οφέλη. Αυτή η start up κέρδισε βραβείο αξίας £1,000 που θα δαπανηθεί για την εξέλιξη της επιχείρησης, που παρέχεται από την TITAN, χορηγό του RG YEP.

Rising Star Award

Pushme: Κατά παραγγελία συσκευή ηλεκτροδότησης ποδηλάτου.

Το Pushme κέρδισε το βραβείο ‘’Rising Star’’ λόγω της δυναμικής της ομάδας να διεισδύσει στην αγορά. Η ομάδα του start up έχει ένα καλό συνδυασμό εμπειρίας και επαφών για την μελλοντική τους ανάπτυξη. Το Pushme κέρδισε μια επιχορήγηση από το Βρετανικό Υπουργίο Μεταφορών, η οποία και καταδεικνύει την αναγνώριση αλλά και τις δυνατότητες της ιδέας. Η Pushme κέρδισε μια θέση στο RG Challenge17, ένα εντατικό πρόγραμμα 9 ημερών όπου οι επιχειρηματίες βελτιώνουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα και τα παρουσιάζουν σε υποψήφιους επενδύτες.

Το πρόγραμμα RG YEP υλοποιείται με τη στήριξη του TITAN Group και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ