Όμιλος Adecco: Διοργανώνει την Expirience Work Day για τους νέους

Στις 26 Απριλίου, ο όμιλος Adecco, παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις Ανθρώπινου Δυναμικού, θα αφιερώσει τη μέρα στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, ανοίγοντας τις πόρτες σε 700 υποκαταστήματα και γραφεία σε 46 χώρες με σκοπό να υποδεχθεί νέους υποψηφίους και να τους καθοδηγήσει στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα.

Η μετάβαση από την εκπαίδευση στην εργασία, καθώς και η απόφαση για την επιλογή καριέρας αποτελεί μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους στη ζωή των νέων, η οποία χαρακτηρίζεται από μεγάλες προκλήσεις. Με την ανεργία στους νέους να εκτιμάται στα 71 εκατομμύρια παγκοσμίως, αυτή η μετάβαση, εν μέσω ραγδαίων αλλαγών στη δομή της εργασίας, προκαλεί ολοένα και μεγαλύτερη ανησυχία, ενώ οι απαιτήσεις των εργοδοτών για νέες δεξιότητες αυξάνει ακόμα περισσότερο την αβεβαιότητα.

Ο καλύτερος τρόπος να βρει κάποιος εργασία είναι αποκτώντας εμπειρία. Ωστόσο, η εμπειρία είναι αυτό ακριβώς που λείπει από την συντριπτική πλειοψηφία των αποφοίτων. Οι περισσότεροι δεν έχουν εκτεθεί ποτέ σε εργασιακό περιβάλλον, ενώ πολλοί είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν τι θέλουν να κάνουν στο μέλλον με την καριέρα τους, δεν γνωρίζουν τις επιλογές που έχουν ή ποιο είναι πραγματικά το επάγγελμα που αρμόζει στις δεξιότητές τους, στην προσωπικότητά τους και στις φιλοδοξίες τους. Για να βοηθήσει τους νέους να βρουν την σωστή κατεύθυνση, ο Όμιλος Adecco πραγματοποιεί την εκδήλωση «Experience Work Day». Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία θα πραγματοποιείται ετησίως, δίνει την ευκαιρία στους νέους που θα συμμετάσχουν να επισκεφτούν ένα από τα γραφεία της Adecco και να κερδίσουν πολύτιμη καθοδήγηση σε θέματα σχετικά με την καριέρα τους, την αναζήτηση εργασίας, την υποβολή υποψηφιότητας για μια θέση και τις συνεντεύξεις.

Στην Ελλάδα, ο Όμιλος Adecco, θα υποδεχθεί στις 26 Απριλίου 20 νέους στα γραφεία της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Φοιτητές και απόφοιτοι είχαν την ευκαιρία να δηλώσουν συμμετοχή από τις 16 Μαρτίου έως τις 19 Απριλίου, επιλέγοντας το αντικείμενο εργασίας που θα ήθελαν να γνωρίσουν βάσει και του εκπαιδευτικού τους προφίλ. Τα ονόματα των συμμετεχόντων στην εκδήλωση στην Ελλάδα ανακοινώθηκαν στη σελίδα της εταιρείας στο Facebook στις 20 Απριλίου.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για μια ημέρα τους εργαζομένους του ομίλου Adecco σε  τμήματα και θέσεις της επιλογής τους, ώστε να γνωρίσουν τις ευκαιρίες που έχουν στην επαγγελματική τους πορεία, την ποικιλία επιλογών σταδιοδρομίας, καθώς και να κερδίσουν προσωπική εμπειρία για συγκεκριμένα αντικείμενα εργασίας. Οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι του Ομίλου Adecco θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες «μυστικά» επιτυχίας και συμβουλές. Οι συνεδρίες θα περιλαμβάνουν καθοδήγηση για τη σύνταξη βιογραφικού, για την αξιοποίηση των social media στην αναζήτηση εργασίας, προετοιμασία για επαγγελματικές συνεντεύξεις, καθώς και συμβουλευτική σχετικά με τις δεξιότητες που απαιτούνται από τους εργαζομένους στη σημερινή αγορά εργασίας. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν ακόμα για τα ανοίγματα θέσεων εργασίας και τα προγράμματα πρακτικής άσκησης και κατάρτισης, που προσφέρονται από τον Όμιλο Adecco.

Ο Κωνσταντίνος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Adecco Ελλάδας, σημείωσε σχετικά: «Οι νέοι μας σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα αβέβαιο επαγγελματικό μέλλον και καλούνται να ανταπεξέρθουν και να σταδιοδρομήσουν σε μια αγορά εργασίας που δεν τους προσφέρει απλόχερα ευκαιρίες. Έχουμε χρέος ως επιχειρηματικός κόσμος να πολεμήσουμε δίπλα τους για την εξάλειψη της ανεργίας και τη βελτίωση της απασχολησιμότητάς τους.  Είμαστε πολύ χαρούμενοι που με αφορμή την εκδήλωση ExperienceWork Day θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά ταλαντούχους νέους και να τους υποστηρίξουμε στα πρώτα βήματα της επαγγελματικής τους πορείας. Ανυπομονούμε να τους καλωσορίσουμε στα γραφεία μας στις 26 Απριλίου!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ