Global Compact – CSR Hellas: Διεθνής βράβευση από τα Ηνωμένα Έθνη

Το Ελληνικό Δίκτυο Global Compact (Global Compact Network Hellas – GCNH), που αποτελεί αυτόνομο Τμήμα του CSR HELLAS, ήταν μεταξύ των πέντε εθνικών Τοπικών Δικτυών (Local Networks LNs) του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Global Compact – UNGC) που βραβεύτηκαν για τις δράσεις τους σε πέντε κατηγορίες που είχαν  τεθεί προς ψηφοφορία μεταξύ των ανά τον κόσμο Τοπικών Δικτύων.

Η  δράση του GCNH, που βραβεύθηκε ως η καλύτερη στην κατηγορία “Network as a platform for SDG policydialogue”, αφορούσε τη συνεισφορά του στη συνάντηση διαλόγου μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών, τον Μάιο 2016, με θέμα: «Εφαρμογή των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης της Πρωτοβουλίας του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών – Sustainable Development Goals (SDGs)».

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στη διήμερη ετήσια παγκόσμια συνάντηση των Τοπικών Δικτύων Global Compact των Ηνωμένων Εθνών “Making Global Goals Local Business” στις 26 και 27 Απριλίου 2017 στο Νέο Δελχί, στην Ινδία. Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι από 300 ηγέτες από την επιχειρηματική κοινότητα, την κοινωνία των πολιτών καθώς και εκπρόσωποι κυβερνήσεων. Στόχος της ήταν η ανάδειξη υπευθύνων επιχειρηματικών δράσεων, η χρήση της καινοτομίας και η δημιουργία νέων ευκαιριών στην αγορά για την προώθηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals-SDGs) παράλληλα δε και η επιβράβευση των Τοπικών Δικτύων που ξεχώρισαν για τη συμβολή τους στο Global Compact και στους SDGs, κατά το προηγούμενο έτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ