Οικόπολις 2017: Επίσημα στη Ραφήνα η Τελετή Απονομής

Στο Πνευματικό Κέντρο Ραφήνας ανακοινώθηκε στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης η διοργάνωση της Τελετής Απονομής των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017, στην Ραφήνα, η οποία θα φιλοξενηθεί το βράδυ της 1ης Ιουνίου στον χώρο «Καταρράκτες» του πευκόφυτου Πάρκου Αναψυχής Ραφήνας.

Η Υπεύθυνη της Τελετής Έρη Μπιζάνη καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και αναφέρθηκε στον θεσμό των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, που δημιουργήθηκε το 2005 από το ECOCITY και το σκοπό της επιβράβευσης της προσπάθειας και του έργου που υλοποιείται για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Υπεύθυνη των Επιτροπών Αξιολόγησης Χριστιάνα Πειρασμάκη μίλησε για τον τρόπο επιλογής για τα προτεινόμενα έργα, καθώς και τη διαδικασία αξιολόγησης που εξελίσσεται για την ολοκλήρωση της επιλογής των βραβευόμενων

Ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Βαγγέλης Μπουρνούς καλωσόρισε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και τα μέλη της Επιτροπής Οργάνωσης, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό του για την διεξαγωγή της Τελετής Απονομής των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017 στον Δήμο Ραφήνας- Πικερμίου και τόνισε ότι η προστασία και ανάπτυξη του περιβάλλοντος είναι ζήτημα υψίστης σημασίας στην ζωή μας. Αναφέρθηκε επίσης στη σημαντική ιδέα των βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ και στην αξιοσημείωτη περιβαλλοντική ευαισθησία που δείχνουν έμπρακτα επιστήμονες, δημόσιοι και ιδιωτικοί  φορείς, σύλλογοι και εταιρείες, που συμμετέχουν ενεργά σε αυτήν την εκδήλωση. Επίσης, τόνισε, ότι ο Δήμος Ραφήνας- Πικερμίου υποστηρίζει θερμά περιβαλλοντολογικές δραστηριότητες και προσπαθεί να είναι αρωγός  σε τέτοιου είδους προσπάθειες.

Ο Πρόεδρος του ECOCITY Θάνος Ζαφειρόπουλος, αναφέρθηκε στον προσανατολισμό του Οργανισμού στην ευαισθητοποίηση για την προστασία του Περιβάλλοντος  και στην ανάγκη αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στις πόλεις και τόνισε την ευκαιρία ανάπτυξης ενός σημαντικού περιβαλλοντικού κέντρου στη Ραφήνα με δράσεις για ενημέρωση μικρών και μεγ.Νίκος Κροντηράςκδίέρθηκε Ραφήναάλων.

Επίσης στην διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκαν τα Βραβεία «ΠΡΑΣΑ» που καθιερώνονται από την επόμενη χρονιά (2018), ως περιβαλλοντικά αντι-βραβεία.

Στόχος είναι να «βραβεύονται» μη σωστές επιλογές για την προστασία του Περιβάλλοντος (αέρας, νερό, χλωρίδα, πανίδα) και την πλασματική ενημέρωση των πολιτών.

Η διοργάνωση της Τελετής Απονομής των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017 υποστηρίζεται από τον Οργανισμό Λιμένα Ραφήνας, τους Χορηγούς Επικοινωνίας που είναι τα περιοδικά ΠΡΑΣΙΝΟ, ΑUTO ΤΡΙΤΗ, ΜΟΤΟ ΤΡΙΤΗ, ReCSR και ECOTEC, οι δικτυακοί τόποι csrnews.gr και ecozen.gr, τους Υποστηρικτές που είναι οι εταιρίες UNI-PHARMA, INTERMEDA.E. και LAFORET, καθώς και τους Αρωγούς Ε.Υ.Δ.Α.Π. και ΚΗΠΟΔΟΜΗ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ