Info Quest: Χρυσός Χορηγός στο 9ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας

Η Info Quest Technologies, ενεργός υποστηρικτής της Εκπαιδευτικής Κοινότητας, συμμετείχε ως Χρυσός Χορηγός, στο 9ου Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε  25 – 28 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζοντας μια μεγάλη ποικιλία από έξυπνες συσκευές για παιχνίδι και γνωριμία με τις νέες τεχνολογίες STEM και Internet of Things με τον τίτλο «Play Smart».

Smart συσκευές Χiaomi για fitness και άθληση, VR Glasses, Robot της makeblock, αλλά και πανίσχυροι υπολογιστές Quest αποκλειστικά για φανατικούς gamers είχαν την τιμητική τους, κερδίζοντας τις εντυπώσεις μικρών και μεγάλων για τις νέες δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία στο τομέα της διασκέδασης, αλλά και της γνώσης.

Στη φετινή ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση,  συμμετείχαν 2467 μαθητές από 413 σχολικές μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας και παρουσιάστηκαν περισσότερες από 240 καινοτόμες εργασίες μαθητών με αντικείμενο τον προγραμματισμό εφαρμογών, την ρομποτική, τους αυτοματισμούς και ερευνητικά projects, με παρουσίαση λύσεων και ιδεών που απαντούν σε προβλήματα της σύγχρονης ζωής. Σημαντικός ήταν και ο αριθμός των εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών διαδραστικών εφαρμογών που δημιούργησαν μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου χρησιμοποιώντας νέες γλώσσες και εργαλεία Πληροφορικής.

Το Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και την ευθύνη της διοργάνωσής του έχει η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, το Ίδρυμα ΝΟΗΣΙΣ-Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, το Σωματείο Φίλοι του Ιδρύματος Κ.Δ.Ε.Μ.Τ  και οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής.

Η Συμμετοχή της Info Quest Technologies στο Συνέδριο, εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων Επιχειρηματικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου Quest και ειδικότερα στον πυλώνα «Δράσεις για την Εκπαίδευση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ